V 57 letech zemřel Ken Chinn, zpěvák kanadských SNFU

Vydáno 18.07.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Ve čtvrtek 16. července zemřel Ken Chinn, frontman kanadské punkové kapely SNFU. Známý byl také pod pseudonymem Mr. Chi Pig. Příčina jeho úmrtí je neznámá.

V 57 letech zemřel Ken Chinn, zpěvák kanadských SNFU V 57 letech zemřel Ken Chinn, zpěvák kanadských SNFU

Ken Chinn se narodil německo-čínskému páru. Byl druhým nejmladším z dvanácti dětí a už jako teenager tíhl k punku, rocku, skateboardingu a umění. Novináři byl často označován za neoddanějšího punkového frontmana, který kdy žil.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Stejně jako mnoho dalších zpěváků měl však i on svého kostlivce ve skříni. Trpěl schizofrenií a už když byl malý, prošel si několika epizodami. Když pak v roce 2005 kapela SNFU vyhlásila pauzu, upadl Ken Chinn do depresí, stal se závislým na návykových látkách a jeden čas žil na ulici.

V roce 2010 byl o zpěvákovi natočen biografický dokument Open Your Mouth and Say… Mr. Chi Pig, který jeho fanouškům poodhalil muzikantovu minulost.

Počátky hudební kariéry Chinna sahají až do roku 1981, kdy založil s dvojčaty Belkeovými kapelu Live Sex Shows. Skupina neměla dlouhého trvání, zmínění bratři a Mr. Chi Pig však krátce po jejím konci založili formaci Society´s No Fucking Use známou jako SNFU. Ta hrála s menšími přestávkami až do roku 2018.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Ken Chinn, SNFU, punk

zavřít