V 76 letech zemřel autor hitu Margaritaville Jimmy Buffett

Vydáno 05.09.2023 | autor: iREPORT

Jimmy Buffett, autor hitu Margaritaville, zemřel ve věku 76 let v Sag Harboru v New Yorku. Podlehl rakovině kůže, která mu byla diagnostikována před čtyřmi lety. O jeho úmrtí informoval časopis Variety.

V 76 letech zemřel autor hitu Margaritaville Jimmy Buffett V 76 letech zemřel autor hitu Margaritaville Jimmy Buffett

„Jimmy odešel v poklidu v noci na 1. září obklopen rodinou, přáteli, hudbou a psy,“ stojí v oznámení na webové stránce Buffetta. „Žil život jako píseň až do posledního dechu, bude nám tady velmi chybět.“ Ve zprávě je uvedeno, že zpěvák trpěl čtyři roky rakovinou kůže.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Jimmy Buffett byl americký písničkář, který se proslavil hitem Margaritaville. Dětství prožil v Alabamě, kde studoval na katolickém institutu v Mobile, na kytaru začal hrát až během svých studií na Auburnské univerzitě.

Profesionálně se začal věnovat muzice na konci šedesátých let, v roce 1970 vydal své debutové album Down to Earth. Na svém kontě měl více než tři desítky alb. Nahrávku Equal Strain on all Parts měl vydat v následujících měsících.

Vedle hudby se Buffett příležitostně věnoval také herectví. Ve filmu Plážový povaleč ztvárnil sám sebe, dále ho diváci mohli zaznamenat v Sovím houkání, Klubu miliardářů či seriálu Hawaii 5-0.

red, foto: IG Jimmyho Buffetta
Témata: Jimmy Buffett, Margaritaville, smrt

zavřít