Zemřel bubeník a spoluzakladatel Kool and the Gang George Brown

Vydáno 20.11.2023 | autor: iREPORT

Ve věku 74 let zemřel George Brown, bubeník a spoluzakladatel funkové legendy Kool and the Gang. V nemocnici v Los Angeles podlehl rakovině plic. Podílel se na hitech Ladies’ Night a Celebration.

Zemřel bubeník a spoluzakladatel Kool and the Gang George Brown Zemřel bubeník a spoluzakladatel Kool and the Gang George Brown

George Brown zemřel 16. listopadu na rakovinu plic. Hudební server Rolling Stone o tom informoval zástupce sestavy Kool and the Gang, jíž byl muzikant spoluzakladatelem. Jak uvádí zahraniční média, o své nemoci informoval Brown fanoušky teprve před několika týdny. Přiznal zároveň, že trpí depresemi a závislostí na lécích.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Když Brown popisoval muziku, mluvil o ní jako o „zvuku štěstí“. Zároveň vždy podotýkal, že on ani jeho přátelé z Kool & the Gang se nenarodili se stříbrnou lžičkou v puse. Naopak si svou cestu museli sami vyšlapat. Neustále se učili, a právě v tom viděl základ úspěchu sestavy.

Ta vznikla v roce 1964, debutové album pak Kool and the Gang vydali o pět let později. Mezi nejznámější hity patřily písně Ladies’ Night a Celebration. Kapela byla dvakrát oceněna Grammy. Svou aktuální desku vydala v červenci, Brown ji produkoval.

Kool & the Gang si za dobu svého působení na scéně prošli několika personálními změnami. Z původních členů v kapele zůstal už jen Robert Bell. V roce 2021 zemřel saxofonista Dennis Thomas, o rok dříve pak Ronald Bell. Nežijí už ani Rick Westfield, Claydes Charles Smith a Robert „Spike“ Mickens.

red, foto: FB  Kool and the Gang
Témata: George Brown, Kool & the Gang, smrt

zavřít