Zemřel bubeník Jon Hiseman, bylo mu 73 let. Zakládající člen skupiny Colosseum měl nádor na mozku

Vydáno 12.06.2018 | autor: redakce

Zakládající člen legendární jazz-rockové skupiny Colosseum zemřel 12. června. Nádor na mozku mu byl diagnostikován teprve v dubnu, kvůli čemuž bylo zrušeno turné kapely JCM, složené právě ze tří členů Colossea. V květnu měli zahrát i v Praze. 

Zemřel bubeník Jon Hiseman, bylo mu 73 let. Zakládající člen skupiny Colosseum měl nádor na mozku Zemřel bubeník Jon Hiseman, bylo mu 73 let. Zakládající člen skupiny Colosseum měl nádor na mozku

"Je nám velice líto, že vám musíme oznámit zrušení všech dalších koncertů evropského turné JCM. Jon Hiseman během turné onemocněl a byl mu diagnostikován nádor na mozku. Absolvuje co nejdříve operaci a váží si veškeré vaší podpory. Přeje si, aby vše dopadlo tak dobře, aby zbytek turné mohl absolvovat co nejdříve. Všichni se za něj a jeho rodinu modlíme a cítíme s ním," uvedla kapela koncem dubna. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Ve skupině JCM hráli kromě Hisemana ještě Clem Clempson a Mark Clarke. Letos vydali své první album Heroes. Colosseum, ve kterých se všichni tři jmenovaní proslavili, byli založeni před padesáti lety a v krátké první vlně kariéry fungovali do roku 1971. Po třiadvaceti letech se však vrátili a vystupovali až do roku 2015.

Hiseman v mezidobí nezahálel, v roce 1975 inicioval vznik nástupnické skupiny Colosseum II. Kromě toho si zahrál také s Johnem Mayallem, Arthurem Brownem nebo ve skupině Graham Bond Organisation. Dalším z jeho projektů byla formace Tempest. Vedle aktivního hraní byl také zvukový technik a hudební publicista. 

jm

Témata: Jon Hiseman, Colosseum, JCM, jazz-rock

zavřít