Zemřel Dennis Edwards, bývalý zpěvák The Temptations

Vydáno 03.02.2018 | autor: redakce

Dennis Edwards, někdejší zpěvák soulových komet The Temptations, naposledy vydechl ve věku 74 let v nemocnici v Chicagu. Podle vyjádření jeho ženy Brendy zemřel v důsledku meningitidy.

Zemřel Dennis Edwards, bývalý zpěvák The Temptations Zemřel Dennis Edwards, bývalý zpěvák The Temptations

V The Temptations, jejichž tvorba zahrnuje prvky soulu, r'n'b, funku a dalších příbuzných žánrů, působil Edwards v několika etapách. Nejprve v letech 1968 - 1977, poté se ještě dvakrát vrátil v osmdesátých letech. Jeho hlas zní i v Ball Of Confusion nebo v psychedelickém megahitu Papa Was A Rollin' Stone. Tato nahrávka z roku 1972, která se dočkala řady coververzí (např. od George Michaela) a ještě předtím singl Cloud Nine (1968) získaly cenu Grammy.

Koncertním hostem hvězdného kvarteta byl Dennis Edwards ještě na konci 90s, kdy byl také mimo jiné nejblíž českých fanouškům: v létě 1999 předskakoval spolu s The Temptations soulové legendě Jamesi Brownovi na festivalu Jazz Fest Wien. V České republice nikdy nevystupoval.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: PŘÍBĚHY ZESNULÝCH HVĚZD

Loni v květnu mu byla diagnostikována meningitida, tedy zánět mozkových blan. Závěr života strávil v nemocnici. Zemřel 2. února pouhý den před svými pětasedmdesátinami. 

Smokey Robinson, který se podobně jako Edwards prosadil pod vydavatelstvím Motown, řekl k jeho úmrtí pro magazín Rolling Stone: "Opravdu mě velmi zasáhlo, že další Motown voják odešel. Odpočívej v pokoji, můj bratře. Byl jsi velký talent."

Témata: Dennis Edwards, The Temptations, soul, r'n'b

zavřít