The Temptations se loučí s bývalým frontmanem. Bruce Williamson zemřel na koronavirus

Vydáno 08.09.2020 | autor: Andrea Štipčáková

K hudbě byl vedený od malička. V mladém věku zpíval v kostele a později svůj talent zúročil v Las Vegas Strip, kde hrál s funkovou kapelou BlackBerry Jam. Jméno Bruce Williamsona však začalo více rezonovat hudebním světem až po jeho vstupu do legendárních The Temptations. V neděli 6. září zpěvák ve svých devětačtyřiceti letech zemřel. Příčinou smrti byl koronavirus.

The Temptations se loučí s bývalým frontmanem. Bruce Williamson zemřel na koronavirus The Temptations se loučí s bývalým frontmanem. Bruce Williamson zemřel na koronavirus

Smutnou zprávu oznámil prostřednictvím sociálních sítích Williamsonův syn. „Nedokážu vyjádřit slovy, co nyní cítím. Miluju tě, táto, a děkuju ti, že jsi byl tak úžasným člověkem. Děkuju ti za tvou lásku, za to, že jsi byl takový, jaký jsi byl. Modlím se k Bohu, abych tě znovu mohl potkat,“ loučil se s otcem Bruce Alan.

Dennis Edwards - Hlas The Temptations, který nenaplnil sólové ambice, ale stal se klasikou soulu

Příčinou úmrtí zpěváka byl koronavirus, se kterým bojoval od srpna. Svůj boj o život prohrál v neděli 6. září večer. Zemřel ve svém domě v Las Vegas. Na konci týdne měl přitom hudebník vystoupit v rámci pay-per-view a údajně měl pracovat také na novém gospelovém projektu pojmenovaném Send the Rain.

Williamson se proslavil především svým působením v The Temptations, kde zaujal v roce 2006 pozici frontmana. S kapelou nahrál dvě alba, Back To Front a Still Here. V roce 2013 pak spolu s kapelou obdržel cenu Grammy za celoživotní dílo.

Svůj odchod z The Temptations oznámil Williamson v roce 2015. Od té doby se věnoval své soulové kariéře. „Vždycky bylo mým snem být součástí Temptations. Jen jsem nechtěl být jakousi napodobeninou, nebo někým, kdo se vydává za své předchůdce. Chtěl jsem vystupovat sám za sebe,“ uvedl zpěvák pro Chapter & Verse Network.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Bruce Williamson, The Temptations, soul, gospel

zavřít