Zemřel uznávaný producent Thom Bell, spolupracoval s Eltonem Johnem nebo The Temptations

Vydáno 24.12.2022 | autor: redakce

V 79 letech zemřel ve čtvrtek 22. listopadu uznávaný producent Thom Bell. S Kennym Gamblem a Leonem Huffem stál za mnoha hity, především na scéně soulu a rhythm'n'blues. V roce 1975 získal cenu Grammy.

Zemřel uznávaný producent Thom Bell, spolupracoval s Eltonem Johnem nebo The Temptations Zemřel uznávaný producent Thom Bell, spolupracoval s Eltonem Johnem nebo The Temptations

Thom Bell byl od sedmdesátých let součástí seskupení Mighty Three, ve kterém se nacházeli také Kenny Gamble a Leon Huff. Trojice se podílela na největších soulových hitem, mezi nimi Stop, Look, Listen (to Your Heart) od Stylistics nebo I'll Be Around od The Spinners. Spolupracoval také s The Temptations nebo Eltonem Johnem, pro kterého produkoval skladbu Mama Can't Buy You Love.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

„S Tommym jsme byli přátelé přes šedesát let. Už když jsme se poprvé potkali, řekli jsme si, že spolu budeme psát songy a vytvořili jsme pěvecké duo Kenny and Tommy, následně naši kapelu Romeos. Leon Huff a já jsme hrdí na to, že byl Tommy součástí Mighty Three. Měl obrovský talent a byl to skvělý kamarád,“ uvedl Kenny Gamble.

Bell se narodil v roce 1943 na Jamajce. Jako dítě se s rodiči přestěhoval do Philadelphie a studoval hru na klasické piano. Jeho první produkční kroky jsou spojovány s Cameo Records, kde pracoval na dvou písních Delfonics. Hit Didn’t I (Blow Your Mind This Time) byl v roce 1970 nominovaný na Grammy, ocenění se ale Bell dočkal až o pět let později, kdy se stal Producentem roku.

red, foto: FB Kenny Gamble
Témata: Thom Bell, Mighty Three, soul, smrt

zavřít