Zemřela Mary Wilson, zpěvačka z legendárních The Supremes

Vydáno 09.02.2021 | autor: redakce

Ve věku 76 náhle zemřela Mary Wilson z legendární skupiny The Supremes. Zprávu o jejím skonu potvrdil její dlouholetý přítel a publicista Jay Schwartz.

Zemřela Mary Wilson, zpěvačka z legendárních The Supremes Zemřela Mary Wilson, zpěvačka z legendárních The Supremes

Příčinu úmrtí Mary Wilson zjišťují vyšetřovatelé, zpěvačka měla být podle jejího kamaráda Jaye Schwartze nalezena v pondělí ve svém domě v nevadském Hendersonu.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Hudebnice se proslavila svým působením ve skupině The Supremes, která patřila k nejikoničtějším dívčím formacím 60. let minulého století. Spolu s ní v kapele vystupovaly Florence Ballard, která zemřela v pouhých 32 letech na zástavu srdce způsobenou koronární trombózou, a Diana Ross, dobrá přítelkyně Michaela Jacksona. V roce 1977 se kapela po odchodu Wilson rozpadla.

Úmrtí zpěvačky zasáhlo spoustu jejích blízkých spolupracovníků a přátel. „Vždycky na tebe budeme pyšní, Mary. Byla to osobitá hvězda, která roky tvrdě dřela na odkazu the Supremes,“ napsal Berry Gordy, zakladatel společnosti Motown Records.

Paul Stanley z KISS se zpěvačkou ještě minulý týden mluvil. „Byla plná života, jsem v šoku,“ uvedl. Smutek nad ztrátou Wilson vyjádřil také Otis Williams z formace Temptations. „Svět ztratil hudební legendu a já drahou přítelkyni. Vážím si všech vzpomínek, které s Mary a the Supremes mám, veškerého času, které jsme spolu strávili v Motown, a našeho vystupování po celém světě.“

Wilson po sobě zanechala dvě děti a několik vnuků. Pohřeb proběhne v úzkém kruhu rodiny.

red
Témata: Mary Wilson, The Supremes, Temptations, KISS, Berry Gordy

zavřít