TOP 5 úletů zmalovaných bouřliváků Kiss: Prodej vzduchu, vlastní toaletní papír i výroky Genea Simmonse

Vydáno 19.06.2019 | autor: Tomáš Rumler

Kiss, kteří ve středu 19. června opět zboří Prahu, jsou legendou, jejíž úspěchy může drtivá většina kapel jen závidět. Nejde jen o nesmrtelné hity, ale též o schopnost vytřískat ze všeho maximální zisk. Nicméně i skalní fanoušci musí občas uznat, že čeho je moc…

TOP 5 úletů zmalovaných bouřliváků Kiss: Prodej vzduchu, vlastní toaletní papír i výroky Genea Simmonse TOP 5 úletů zmalovaných bouřliváků Kiss: Prodej vzduchu, vlastní toaletní papír i výroky Genea Simmonse


Ve středu 19. června Kiss společně se ZZ Top a BSP zahrají v rámci akce Prague Rocks v Eden aréně. Až jednoho dne definitivně uzavřou kariéru, bude se vzpomínat nejen na parádní muziku, ale i některé úlety, které lemovaly dráhu těchto rockerů.

RETRO: Takhle vypadal pražský koncert Kiss přesně před dvaceti lety

ŽÁDOST O PATENT "PAROHÁČE"

Baskytarista Kiss je svéráznou postavou. Když si však Gene Simmons zcela vážně podal žádost o patentování světoznámého gesta - tzv. "paroháče" - spadla čelist i jeho nekritickým obdivovatelům. Simmons uvedl, že jej poprvé veřejně předvedl na koncertu 14. listopadu 1974 během turné Hotter Than Hell. Co na tom, že například John Lennon jej světu ukázal na obalu singlu Beatles Yellow Submarine/Eleanor Rigby už v roce 1966. Později Gene žádost u amerického patentového úřadu stáhl, nicméně pověst chamtivého zmetka byla opět přiživena.

LIVE: Kiss dobyli Brno. Na 25 tisíc lidí chrlili oheň a plivali krev


KISS & JAPONSKÁ KAPELA MOMOIRO CLOVER Z

Japonsko udává technologické trendy, hudební choutky obyvatel země vycházejícího slunce jsou pro Evropany často osobité až příliš. Zároveň je to trh, který není radno ignorovat, a to i za cenu určitých ústupků. Podnikatelům typu Kiss to nemusí nikdo říkat dvakrát, takže zatímco japonské publikum jásalo nadšením ze spolupráce s dívčí skupinou Momoiro Clover Z, ostatním příznivcům to takovou radost neudělalo. Bez ohledu na to, jako moc velké popularitě se dívky těší ve své zemi. Při End Of The Road World Tour naštěstí Paul Stanley a spol. své věrné touto skladbou nemučí.




TOALETNÍ PAPÍR, KONDOMY A RAKVE

Jestliže Kiss nepatří mezi vaše oblíbené kapely, možná vám udělá radost jeden z mnoha produktů, na kterých se snažili zbohatnout, tedy toaletní papír. I když ve finále si vlastně vytřete zadek s naprosto nevinnou Hello Kitty. Kreslená postava malé roztomilé kočky byla vytvořena japonskou designérkou Juko Šimizu. Ta v roce 1974 asi netušila, jaká dobrodružství její hrdinku čekají a do jakých zákoutí se dostane... Své milované hudebníky můžete mít "u sebe" i při intimních chvilkách nebo na cestě do rockového nebe.


STRUNY NA AIR GUITAR

Divoce paříte u muziky svých idolů, na luxusně nazvučenou air guitar zrovna hrajete životní sólo, pomalu se dostáváte do extáze a přestáváte vnímat svět kolem vás. Přesně v ten okamžik praskne struna a je po všem. Tisíce hudebních nadšenců už někdy zažily podobné trauma. Nebo ne? Asi ano, proto se Kiss rozhodli nabídnout jim pomocnou ruku. Vynalezli struny na air guitar, jež si mohl každý koupit za pouhých 3,99 $. A světe, div se, tohle jedno velké nic se prodávalo. Předchozí položky jsou sice také ptákoviny, ale aspoň se jedná o něco hmatatelného. Přestože zrovna rakev už si moc neužijete. Je to sice na pár facek, ale dokázat prodat vzduch je z obchodního hlediska naprosto geniální.



HLOUPÉ VÝROKY GENEA SIMMONSE

Čím tento stručný výčet přešlapů zakončit? Samotným Genem Simmonsem, který prostě není sympatická postavička. Proslul mnoha výroky, které jsou minimálně diskutabilní. Že se několikrát opřel do kolegů z hudebního průmyslu, to nelze považovat za něco mimořádného. Prince po jeho smrti označil za "trapného", říkal, že skutečnými muzikanty mohou být výhradně heterosexuálové a hudebníky podle něj nejsou ani zpěvačky typu Rihanna. Madonnu zase označil za karaoke zpěvačku. Když ovšem doporučil sebevraždu lidem, kteří bojují s depresemi, rozpoutal značnou vlnu nevole. Samozřejmě následovala omluva. Jak moc byla upřímná, ví jen Gene Simmons sám.

Text: Tomáš Rumler

Témata: Kiss, Gene Simmons, Eden aréna

zavřít