Zemřel DJ Loutka. Legenda české elektroniky odešla ve věku pouhých 51 let

Vydáno 19.08.2018 | autor: Josef Martínek

Ve věku 51 let nečekaně zemřel Michal Maudr známý jako DJ Loutka. Informaci o smrti jednoho z nejznámějších představitelů české elektronické scény přinesl portál rave.cz, Českému rozhlasu ji potvrdila Lenka Senová, dramaturgyně pražské Roxy, kde Loutka hrál už od 90. let.

Zemřel DJ Loutka. Legenda české elektroniky odešla ve věku pouhých 51 let Zemřel DJ Loutka. Legenda české elektroniky odešla ve věku pouhých 51 let

DJ Loutka oslavil loni v Roxy padesátiny a při té příležitosti poskytl iREPORTu exkluzivní rozhovor. V něm vzpomínal na své začátky, které přišly hned po Sametové revoluci. "DJ jsem být nechtěl, tím spíš, že tady vlastně nebyla žádná scéna, poslouchalo to tak deset, dvacet lidí, ale pak mě začali lidi přemlouvat, ať hraju, když už mám ty desky. Vůbec jsme nevěděli, co se bude dít, všechno se po revoluci změnilo naruby, ale myslím, že to byla jedna z nejhezčích dob v mém životě," říkal. 

DJ Loutka interview: Nedokážu si představit, že bych chodil do práce!

Během své kariéry prošel Loutka několika předními pražskými kluby, včetně Bunkru, Futura a také zmíněné Roxy, kde byl rezidentem mimo jiné legendární klubové noci Shake. Působil i v jednom z prvních českých houseových projektů ToMaMiv. Vystupoval také po boku mezinárodních DJských hvězd, jakými jsou Carl Cox, Darren Emmerson, Silicon Soul, Terry Francis nebo DJ Sneak.

Příčina smrti zatím není oficiálně známa. Některá média však spekulují o tom, že DJ Loutka spáchal sebevraždu oběšením. 

jm, foto: Alexandra Laňková

Témata: DJ Loutka, DJ, Roxy, house music

zavřít