Zemřel Erick Morillo, autor hitu I Like To Move It

Vydáno 02.09.2020 | autor: Andrea Štipčáková

V roce 1993 napsal píseň, která ho proslavila. I Like To Move It se stala hitem a byla použita hned v několika filmech. Dne 1. září její autor, Erick Morillo, zemřel. Bylo mu 49 let. 

Zemřel Erick Morillo, autor hitu I Like To Move It Zemřel Erick Morillo, autor hitu I Like To Move It

DJ a producent byl nalezen bez známek života na pláži Miami Beach na Floridě v úterý brzy ráno. Proč Erick Morillo známý pod pseudonymem Reel 2 Real zemřel, zatím není známo. Dle TMZ na místě činu nebyly nalezeny žádné známky násilí a příčinu tak odhalí pitva.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Ke smrti devětačtyřicetiletého hudebníka došlo jen necelý měsíc poté, co byl obviněn ze sexuálního napadení. K incidentu mělo dojít v prosinci roku 2019, kdy Morillo pozval DJku, s níž hrál na akci, k sobě na pokoj. Přestože s ním odmítla mít sex, měla se vedle něj probudit nahá a i sám producent byl údajně bez oblečení. Na pátek 4. září bylo naplánováno soudní stání, které mělo celou situaci objasnit. 

Morillo proslavila především píseň I Like To Move It z roku 1993, na níž spolupracoval s Trinidadianem a rapperem Mad Stuntmanem. Použitá byla například ve filmu Madagaskar, a to hned v několika verzích.

Dětství prožil Reel 2 Real v Cartageně v Columbii a v New Jersey. Před spuštěním své vlastní nahrávací společnosti Subliminal Records v roce 1997, vydal pouze jedno album pod názvem Move It! Třikrát byl Morillo oceněn v kategorii Nejlepší mezinárodní DJ, v roce 2012 po něm pak byla pojmenovana jedna z ulic v New Jersey.

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Erick Morillo, Reel 2 Real, I Like To Move It, Madagaskar

zavřít