Zemřel Michal Polák, zpěvák legendární brněnské kapely Synkopy 61

Vydáno 15.03.2021 | autor: redakce

Ve věku 77 let zemřel v pondělí dopoledne Michal Polák. Byl zpěvákem legendární skupiny Synkopy 61, hrál také v triu Bodlák-Vondrák-Polák a na začátku kariéry působil ve formacích Medic Club a Shakers.

Zemřel Michal Polák, zpěvák legendární brněnské kapely Synkopy 61 Zemřel Michal Polák, zpěvák legendární brněnské kapely Synkopy 61

„Před chvílí jsem se dozvěděl nesmírně smutnou zprávu, že dnes zemřel v brněnské nemocnici u sv. Anny, Michal Polák,“ zveřejnil na svém facebookovém profilu Luděk Švanda.

Jan Čarvaš - Dobrácký hromotluk působil téměř dvacet let v kapele Synkopy 61. Vedle hry na baskytaru zapadl jeho hlas do jejích vokálů

Smutnou zprávu následně potvrdili i další Polákovi kolegové. „Přátelé, dnes v 10:45 v nemocnici u sv. Anny zemřel legendární zpěvák skupiny Synkopy 61 a člen tria Bodlák-Vondrák-Polák – náš kamarád Michal Polák,“ napsal hudebník a režisér Jiří Vondrák.

Zpěvák Michal Polák se na hudebních prknech objevil v 60. letech. Nejdříve působil v brněnských kapelách Medic Club a Shakers, od roku 1966 se pak stal členem Synkop 61. Ty v 80. letech opustil, následně se však do jejich řad vrátil zpět.

Kapela pronikla také do zahraničí. Jezdila na turné do Rakouska či do Polska, kde na festivalu v Gliwicích vyhrála hlavní cenu.

red, foto: FB Pepíno Sodomka
Témata: Michal Polák, Synkopy 61, Jiří Vondrák

zavřít