Zemřel zpěvák Eric Carmen, interpret hitu z Hříšného tance

Vydáno 12.03.2024 | autor: iREPORT

Ve věku 74 let zemřel zpěvák Eric Carmen, který měl na svědomí hity All By Myself nebo Hungry Eyes, jenž zazněl v Hříšném tanci. Svou kariéru odstartoval v The Raspberries. Odešel ve spánku, uvedla v prohlášení jeho manželka Amy.

Zemřel zpěvák Eric Carmen, interpret hitu z Hříšného tance Zemřel zpěvák Eric Carmen, interpret hitu z Hříšného tance

„Náš milovaný a talentovaný Eric o víkendu ve spánku zemřel. Dělalo mu velkou radost, že jeho hudba po desetiletý oslovovala spoustu lidí,“ napsala manželka muzikanta na jeho stránky spolu s žádostí o respektování soukromí v této těžké chvíli. Eric Carmen odešel ve věku čtyřiasedmdesáti let.  

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Svou kariéru rodák z Clevelandu v americkém Ohiu odstartoval v roce 1970 v kapele The Raspberries. Sestava neměla dlouhého trvání, rozpadla se po pěti letech fungování. Přesto ale zvládla napsat několik hitů, mezi nimi I Wanna Be With You nebo Go All The Way, který zazněla ve Strážcích Galaxie.

Nebyla však jedinou písní Carmena, která se dostala do filmu. Už jako sólista napsal skladbu Hungry Eyes, jež zazněla v Hříšném tanci. Mezi jeho další známé songy patří All By Myself, Never Gonna Fall In Love Again, She Did It a Make Me Lose Control.

Zpěvák po sobě zanechal manželku Amy a dvě děti – Clayton a Kathryn.

red, foto: ericcarmen.com
Témata: Eric Carmen, The Raspberries, Hungry Eyes, Hříšný tanec

zavřít