Zemřela Mary Weiss, zpívala v The Shangri-Las

Vydáno 21.01.2024 | autor: iREPORT

V 75 letech zemřela Mary Weiss, známá především jako lídryně dívčí kapely The Shangri-Las, která byla populární v šedesátých letech. Na svém kontě měla například hity Remember (Walking in the Sand) nebo Heaven Only Knows. Příčina úmrtí není zřejmá.

Zemřela Mary Weiss, zpívala v The Shangri-Las Zemřela Mary Weiss, zpívala v The Shangri-Las

Smrt Mary Weiss potvrdila webu Variety Miriam Linna z nahrávací společnosti Norton Records, pod jejíž hlavičkou zpěvačka v roce 2007 vydala své sólové album. „Mary byla ikona, hrdinka pro mnoho mladých můžu i žen nejen mé generace,“ uvedla Linna.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Weiss se narodila v roce 1948 v New Yorku, kde také vyrůstala. Navštěvovala školní sbor a spolu se starším bratrem Georgem ráda poslouchala Elvise Presleyho nebo The Everly Brothers. Spolu se sestrou se na základní škole skamarádily s dvojčaty Mary Ann a Margie Ganser a založily spolu kapelu. Té si všiml lokální producent Artie Ripp, který je přivedl do Kama Sutra Productions.

V roce 1964 nahrály The Shangri-Las své první demo nahrávky, mezi nimi i Remember (Walking in the Sand) a Leader of the Pack, které se později staly prvními hity dívčí sestavy, když obsadily první místo v populární hitparádě Billboard Hot 100.

Kapela však neměla dlouhého trvání. Rozpadla se v roce 1968. Několikrát poté spolu dívky ještě vystoupily, comeback se však nikdy nekonal. Naposled je všechny dohromady mohli fanoušci vidět v roce 1989. V roce 2019 byla kapela uvedena do rokenrolové síně slávy.

V roce 2007 vydala Weiss své sólové album Dangerous Game, které bylo kritiky velmi vřele přijato. Vystupovala po celých Spojených státech amerických, hrála také ve Španělsku a Francii.

red, foto: FB The Shagri-Las
Témata: Mary Weiss, The Shangri-Las, smrt

zavřít