Zemřela Olivia Newton-John, zpěvačce a herečce bylo 73 let

Vydáno 09.08.2022 | autor: redakce

Zemřela Olivia Newton-John známá také jako Sandy z filmu Pomáda. Několik let se potýkala s rakovinou prsu. O její smrti informoval na sociálních sítích její manžel.

Zemřela Olivia Newton-John, zpěvačce a herečce bylo 73 let Zemřela Olivia Newton-John, zpěvačce a herečce bylo 73 let

Olivia Newton-John byla britsko-australskou herečkou, která se proslavila rolí Sandy ve filmové adaptaci muzikálu Pomáda, ve kterém si zahrála po boku Johna Travolty. Právě on byl jedním z prvních, kdo se k její smrti vyjádřil. „Miluji tě. Byl jsem tvůj od chvíle, kdy jsem tě uviděl. Tvůj Danny, tvůj John,“ napsal herec.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Zprávu o skonu zpěvačky a herečky oznámil její manžel John Easterling. „Olivia zemřela v míru na svém ranči v jižní Kalifornii, obklopena rodinou a přáteli,“ napsal na Instagram. „Byla symbolem vítězství a víry, přes 30 let bojovala s rakovinou prsu,“ připomněl zpěvaččin boj s nemocí. Zůstala po ní dcera Chloe Lattanzi.

Svou kariéru odstartovala Olivia Newton-John ve čtrnácti letech, v roce 1966 pak nahrála svůj první song Till You Say You´ll Be Mine. Většího úspěchu se však dočkala až o pět let později, kdy v produkci Johna Farrara a Bruce Welche ze skupiny Shadows vydala singl s písní Boba Dylana If Not For You, který se stal mezinárodním hitem. S písní Long Live Love se v roce 1974 účastnila Eurovize.

Obrat v její kariéře nastal o čtyři léta později, kdy ztvárnila hlavní ženskou postavu v Pomádě. Ačkoliv ve filmu hrála středoškolačku, bylo jí ve skutečnosti 29 let. Spolu se snímkem se Newton-John začala věnovat jinému hudebnímu žánru. Mírně se odklonila od country a okusila pop. Její deska Totally Hot se umístila v žebříčku Top 10 na 7. místě.

Své nejúspěšnější album vydala Newton-John v roce 1981 pod názvem Physical. Titulní stejnojmenná píseň se držela v žebříčku Billboard Hot 100 deset týdnu na první pozici. Zpěvačka se dočkala celkem devíti cen Grammy.

V roce 1992 oznámila, že se potýká s rakovinou prsu, přičemž se jí nemoc hned dvakrát vrátila, a to v letech 2013 a 2017. Pro ženy trpící stejnou nemocí založila výzkumné onkologické zařízení v Austrálii.

red, foto: IG Olivia Newton-John
Témata: Olivia Newton-John, Pomáda, Physical, smrt

zavřít