LIVE: Leoš Mareš se na Sázavafestu vrátil k mikrofonu, zazářili Miro Šmajda i Blue Effect

Vydáno 05.08.2016 | autor: redakce

Šestnáctý ročník SázavaFestu navázal na minulé půldruhé kulatiny velmi dobře. V první den jsme viděli řadu povedených vystoupení, z recese zarecitoval i Leoš Mareš. Fanynky ale nejvíc lákal koncert dua Slza

LIVE: Leoš Mareš se na Sázavafestu vrátil k mikrofonu, zazářili Miro Šmajda i Blue Effect Miro Šmajda ukázal, že jako muzikant se v žádném případě neztratí. Foto: Radim Hromádko


SÁZAVAFEST
3. + 4. 8. 2016

Oproti zajetému standardu letos organizátoři přidali nultý den, kde zpívala Lucie Bílá a Kamil Střihavka. Bohužel atmosféra nedosahovala takových rozměrů, na které jsou tito dva umělci zvyklí, protože přišel velmi nízký počet návštěvníků, což vzhledem k velikosti areálu bylo trochu demotivující. Ani jeden z nich na sobě nedal nic znát a předvedli vystoupení ve vší parádě. Další novinkou se staly cestovní lázně, ze kterých návštěvníci mohou spokojeně pozorovat dění na Xanadu stage. Co víc by si mohla v pochmurném počasí žena přát, než vidět Macháčka z Mig 21 ze sudu plného vyhřáté vody? To je prostě ráj! Ale na to si budeme muset ještě chvíli počkat.

Sázavafest přivezl na úvod Slzu či Blue Effect, festival pokračuje až do soboty

Největšími tahouny čtvrtečního dne se stali Miro Šmajda, Slza, Blue Effect a DJ Leoš Mareš. Šmajda ukázal, že na výsluní je pro něj místo určitě připraveno. Bohužel zatím se netěšil z tolika příznivců jako nadcházející Slza, ale to se bezpochyby během několika let změní, jelikož jeho vystoupení bylo po hudební stránce precizní a energické.

DĚVČATA SI FOTILA SLZU, LEOŠ MAREŠ OPRÁŠIL SVOU KARIÉRU

Kluci ze Slzy potěšili především malé návštěvnice, které si je během celého koncertu zvěčňovaly svými chytrými telefony. Potom snad úplně všechny čekaly frontu na autogramiádu, až se jim podepíšou na libovolná místa a vyfotí si s nimi dnes tak populární selfie, aby byla sbírka vzpomínek kompletní.

vložte odkaz, text nemažte

Blue Effect úplně přeplnili stan, kde byla skrytá jejich stage. Precizní hudba a sóla Radima Hladíka potěšily nejedno kritikovo ucho. Zkrátka je to kapela, které se snad nedá nic vytknout, ani kdyby se kdokoli sebevíc snažil. Samozřejmostí jejich setu je již proslulá Ej, padá, padá rosenka, přídavkem se stala klasika z Pelíšků Slunečný hrob. Tuto kultovní píseň odzpívali diváci od začátku do konce, bez toho, aniž by jim kdokoli z kapely poradil jediné slovo.



Celý večer završil DJ Leoš Mareš. Ten rozjel parádní párty, na kterou se přišlo podívat velké množství příznivců. Bylo jich tolik, že Whitehouse stan téměř praskal ve švech. Lidé byli zvědaví především na Leoše samotného, ale věrné fanynky čekaly na jeho vlastní píseň Tři slova, kterou pro ně z recese zazpíval. Po této náloži už se návštěvníci odebrali do stanů, aby si odpočinuli na další den. Čekají je totiž Xindl X, Michal Hrůza, Vladimír 518, Mig 21 a další.

text: Anna Hejkalová, foto: Radim Hromádko

Témata: Sázavafest, Lucie Bílá, Kamil Střihavka, Slza, Leoš Mareš, Blue Effect, Miro Šmajda

3,00

čtenáři

hlasuj
zavřít