LIVE: Nejlepší oldies party v Lucerna Music Baru? Rozhodně ve středu s Pennywise

Vydáno 06.06.2024 | autor: Pavla Dolanská

Rozlitý pivo, poctivý pogo a vůně čtvrtečního sickdaye ve vzduchu. Tak by se dal shrnout večer s punkovou ikonou Pennywise v Lucerna Music Baru.

LIVE: Nejlepší oldies party v Lucerna Music Baru? Rozhodně ve středu s Pennywise LIVE: Nejlepší oldies party v Lucerna Music Baru? Rozhodně ve středu s Pennywise

Pennywise
Praha, Lucerna Music Bar
5. 6. 2024

Festivalová sezóna už klepe na dveře, ale Mighty Sounds se nás ještě rozhodlo nahnat do klubu. Začátkem června přivezli do Prahy po osmi letech jednu ze stálic punkové scény. Kalifornský kvartet, který brázdí pódia dýl jak 35 let – Pennywise.

Dle očekávání lístky na show mizely rychlostí blesku a Lucerna Music Bar tak zažil další vyprodanou akci. Když je někdo na scéně tak dlouho, je jasné, že sbírá fans napříč dekádami. Tenhle večer patřil primárně vrstevníkům kalifornské party (což nebylo vůbec zlé, po dlouhé době akce, kde člověk kolem třiceti snižuje věkový průměr, milé). Nicméně to vůbec nevadilo. Pogo a rozlitý pivo fičelo jak v roce 93, jen přibyly pohodlný botky, merch se trošku opral a ve vzduchu tak nějak visel nutnej sickday na další den. Vlastně to bylo celý dost pěkný.

No a co ti Pennywise? Skvělý! Ač na začátku (už tak nějak klasicky v tomhle prostoru) pokulhával zvuk, šla celá show jen strmě nahoru a ve finále jsme si užili skoro hoďku a půl skvělé performance o skoro dvaceti songách. Od prvního songu celá kapela dorážela na publikum, a to jí to náležitě vracelo. Zpívalo se, skákalo a už po chvíli se zdálo, že zábrany, co dělí dav od stage, poletí do pryč. Atmosféra v Lucerně tedy je byla více nežli dobrá.

Setlist se taky podařilo postavit na výbornou. Zaznělo všechno. Klasiky z prvních alb jako Pennywise nebo Peaceful day, všem dobře známé Fuck Authority a nechyběly ani oblíbené covery. Stand By Me v podání Pennywise je něco, co chcete zažít. Závěr pak patřil nejsrdíčkovější Bro Hymn. Ta finálně smazala hranici mezi kapelou a publikem. Kolik lidí se vejde na stage Lucerna Music Baru? Moc moc moc. Nešlo odolat. Když vám Pennywise řeknou pojďte za náma, tak prostě jdete za nima. Tečka.

My se tak loučíme přímo ze stage a těšíme se na příště (třeba někde venku na fesťáku, který by tomu celému možná sednul trošičku víc).

Text: Pavla Dolanská foto: FB kapely
Témata: Pennywise, punk, Praha, Mighty Sounds

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít