LIVE: Pořád na to mají. Kanadští Billy Talent vyměnili Prahu za Brno, neodradil je ani déšť

Vydáno 08.06.2022 | autor: Barbora Turková

Kanadskou partičku Billy Talent zřejmě netřeba českému fanouškovi představovat. Kapela si vyzkoušela jak hraní na tuzemských festivalech, kdy předskakovala třeba skupině Green Day, tak dorazila v rámci svých sólových koncertů. Jeden takový se konal také na brněnském Výstavišti.

LIVE: Pořád na to mají. Kanadští Billy Talent vyměnili Prahu za Brno, neodradil je ani déšť LIVE: Pořád na to mají. Kanadští Billy Talent vyměnili Prahu za Brno, neodradil je ani déšť

Billy Talent
Brno, Výstaviště
7. 6. 2022

Počasí na venkovní koncert nebylo úplně ideální, protože Brno zkrápěl prakticky celý den déšť. První předkapela Creeper tak neměla úplně ideální podmínky, protože na ně dorazilo jen pár desítek odvážlivců. Creeper jsou ale teprve na začátku své kariéry a jsem si jistá, že zpěvák Will Gould, , který vypadá jako kombinace Billie Joe Armstronga, Elvise Presleyho a Damiana Davida z Maneskin bude pro hudební fanoušky velmi zajímavé. Creeper neměli lehkou roli, ani co se zvuku týče, který nebyl úplně na té nejvyšší úrovni.

Kanadští Billy Talent zahráli v Brně na Výstavišti. Ani deštěm se fanoušci nenechali odradit

To druhá předkapela Leoniden měla o podstatně lepší zvuk, show i podmínky, protože na ně se už začali trousit diváci. To dokazuje i to její zpěvák se nebál skočit do davu. Plusové body jim u fanoušků rozhodně získal i cover od harcovníků Nirvany. Na největší hvězdu, kanadskou partu Billy Talent se už dav podstatně rozrostl a nikomu nevadil ani drobný deštík. Ostatně ani samotné kapele, která je na scéně už od roku 2001, kdy vystupovali s původním jménem Pezz. V České republice se nejvíce proslavili hity This Suffering, Surrender, Fallen Leaves a Red Flag. A je jasné, že bez těchto pecek nemůže být žádný koncert.

 

Ostatně ani ten brněnský a zpěvák Benjamin Kowalewicz to v sobě zkrátka má, i když za čtyři roky oslaví padesáté narozeniny. Na pódiu to umí rozbalit jako před dvaceti lety. Ostatně díky svému mladistvému až klukovskému vzhledu pořád vypadá klidně na třicet. V sobě to má ale celá kapela. Zkrátka to často vypadá, jak kdyby zastavili čas. Drží se zkrátka toho svého, to co od nich fanoušci znají a nic překvapujícího od nich asi čekat nemůžeme. A v jejich případě to ani není potřeba.

Poslední desku Crisis of Fait vydali v lednu letošního roku a v Brně hned šest nových písniček. To se může zdát až docela dost, vzhledem k tomu, že novinka obsahuje deset songů. Na naposlouchání měli fanoušci zhruba pět měsíců, a i když nejvíc fungují ty staré pecky, i novinky se dočkaly dobrého fanouškovského ohlasu.

Text: Barbora Turková, foto: Lukáš Knoll
Témata: Billy Talent, Creeper, Leoniden, Brno, Výstaviště

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít