Na co se těšit v červnu: Do Česka dorazí Imagine Dragons, Metallica nebo My Chemical Romance, své brány otevře i Rock for People

Vydáno 30.05.2022 | autor: Barbora Kubalová

Červen se blíží, a to znamená jediné - začíná dlouho očekávaná festivalová sezóna. Čeká nás Rock for People, Metronome Festival nebo novinkový Lovestream v Bratislavě, který přivítá Dua Lipu. Mimo to je Česká republika na programu turné legendárních kapel Evanescence, My Chemical Romance, Metalliky nebo třeba Imagine Dragons. Na plzeňském Lochotíně se můžete těšit na Metalfest a v Milovicích zase na Votvírák. Je prostě opět z čeho vybírat.

Na co se těšit v červnu: Do Česka dorazí Imagine Dragons, Metallica nebo My Chemical Romance, své brány otevře i Rock for People Na co se těšit v červnu: Do Česka dorazí Imagine Dragons, Metallica nebo My Chemical Romance, své brány otevře i Rock for People

Southern Avenue
1. 6. 2022, Praha, Palác Akropolis

Vysoce energickou směs soulu, blues a R&B, okořeněnou výjimečnými vokály a kvílícími kytarami přivezou 1. června do pražského Paláce Akropolis memphisští Southern Avenue. Své koncertní kvality ukázala tato kapela, která je držitelkou Blues Music Awards a nominace na Grammy, již v roce 2018 na šumperském festivalu Blues Alive, kde diváky nadchla. Southern Avenue přijedou v rámci turné ke své třetí desce nazvané Be The Love You Want. Jako předkapela zahrají slovenští The Youniverse.

Metalfest Open Air
2. - 5. 6. 2022, Plzeň, Lochotínský amfiteátr

Metalfest Open Air otevře své brány už za pár dní! Lochotínský amfiteátr přivítá několik desítek metalových kapel, těšit se můžete například na Running Wild, Within Temptation, Kreator, Eluveitie, Doro, Hypocrisy nebo Freedom Call. A to je jen hrstka toho, co vám akce nabídne! Tak nezapomeňte vyrazit. Vstupenky koupíte zde.

Black Veil Brides
2. 6. 2022, Praha, Roxy

Black Veil Brides zahrají 2. června exkluzivně v pražském klubu Roxy, už prakticky nikde na světě není možné kapelu vidět naživo v intimním klubovém prostředí. Kapela, která vznikla v roce 2016, má na svědomí hity jako In The End, Fallen Angels nebo Knives and Pens. Některé z nich bezesporu zazní i na českém koncertě!

Sean Nicholas Savage
3. 6. 2022, Praha, MeetFactory

Nadčasový, ale stále svěží zvuk? Srdceryvné synťákové balady ve stylu 80. let plné pestrobarevné škály emocí? Naprosto strhující živá one-man show? Už 3. června se na tohle všechno můžete těšit v pražské MeetFactory. Kultovní kanadský písničkář Sean Nicholas Savage je napříč spektrem avantgardní pop music proslulý svými hořkosladkými baladami a syrovými živými koncerty, jeho zpěv je jemný, ale odvážný, plný energie a prostoru. Tak se těšte!

Yung Gravy
5. 6. 2022, Praha, Rock Café

V jeho hudbě jsou stopy padesátých i šedesátých let, americký rapper Yung Gravy ale cvičí hlavně s nejmladšími posluchači, kteří dokáží nejlépe vychytat dobové trendy. Kromě retro motivů je totiž jeho tvorba plná pulzujícího trapu. A dohromady to vše dává explozivní a taky mimořádně optimistickou směs. „Hey Alexa/ How many bitches can we fit in the Tesla?,“ ptá se rozverně v tracku Whip a Tesla. Už 5. června si ho budete moci poslechnout v Rock Café v Praze.

Imagine Dragons
5. a 6. 6. 2022, Praha, Letiště Letňany

Jedním z nejočekávanějších červnových hudebních hostů je bezesporu kapela Imagine Dragons, která bude okupovat letiště v Letňanech hned dva večery po sobě. Zahajuje zde své Mercury World Tour, kde představí nejen svou aktuální desku Mercury - Act I, ale určitě i skladby z jejího nástupce Mercury - Act II, která vyjde už v červenci. Jako support s sebou přivezou kanadské indie rockery Mother Mother. Koncerty původně měly proběhnout už na konci května, z blíže nespecifikovaných důvodů ale musely být o týden přesunuty. Na první, termín jsou vstupenky ještě k dispozici v síti Ticketportal.

Imagine Dragons ohlašují turné, zahájí ho v Praze

Billy Talent
7. 6. 2022, Brno, BVV

Koncert Billy Talent byl původně plánován už na rok 2020, ze známých důvodů se ho ale dočkáme až letos. Díky tomu ale mohou představit svou už šestou studiovou desku Crisis of Faith, se kterou slaví velké úspěchy. Do Brna s nimi dorazí hned dva předskokani - britští rockeři Creeper a němečtí Leoniden, kteří se zastaví také na Rock for People. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut.

Rise Against
8. 6. 2022, Praha, Holešovice

Přes 20 let na hudební scéně, na kontě devět studiových alb, turné a odehrané koncerty už bychom počítali jen těžko. Žádné téma jim není cizí a je zaručené, že svoje názory v textech netají, ba naopak. Ať už se jedná o politiku, práva zvířat, klima nebo jiné sociální problémy, jestli se Rise Against něco nelíbí, zakřičí to do celého světa. A pěkně nahlas. V rámci Prague Summer Festivalu Rise Against zahrají 8. června 2022 v open air prostoru Power Station Holešovice.

Votvírák
10. 6. – 12. 6. 2022, Milovice

Největší multižánrový festival v České republice přivítá i letos spoustu hvězd. Mezi nimi například Kryštof, Mirai, Rybičky 48 nebo Škwor. A dorazí také hosté ze Slovenska! Fanoušci se mohou těšit na No Name, Ine Kafe či Vaša Patejdla. Line-up je maximálně našlapaný, tak si fesťák nenechte ujít!

Lovestream Festival
10. až 12. 6. 2022, Bratislava

Slováci překvapili a vymysleli si v Bratislavě úplně nový festival a hned na něj pozvali ta největší jména tuzemské i světové scény. Zatímco pátek bude patřit českým a slovenským legendám Lucie, Čechomor, Heľenine Oči, Kryštof a IMT Smile, v sobotu a neděli budou zářit hvězdy světové. Sobota bude patřit popové a taneční hudbě, například Zaře Larsson, Lost Frequencies a Dua Lipě. V neděli se pak můžeme těšit na rockovější výběr, kterému budou kralovat Rival Sons a především Red Hot Chilli Peppers. To všechno jsou umělci, kteří do našich končin často nejezdí, je na čase tedy si vybrat den podle svého vkusu. Vstupenky kupujte na webu festivalu.

Evanescence
10. 6. 2022, Praha, Forum Karlín

Parta kolem Amy Lee navštívila Českou republiku naposledy před čtyřmi lety spolu se symfonickým orchestrem. Nyní se vrací zpět ke kytarám a přivezou s sebou své páté album The Bitter Truth, které je, jak už název napovídá ovlivněno globální krizí i osobních ztrátách členů. Samotné nahrávání alba nebylo jednoduché, kvůli koronaviru uvízla kytaristka Jen Majura v Německu a byli tak nuceni dokončovat desku na dálku. Že se jim to podařilo na výbornou předvedou už 10. června ve Foru Karlín. Vstupenky jsou k dostání na webu Ticketmaster.

Makthaverskan
10. 6. 2022, Praha, MeetFactory

Švédský dream punkový kvintet Makthaverskan po letech vydává nové album För Allting. Břinkavý 60s jangle pop meets zasněný melancholický darkgaze. Deska navazuje na povedenou trilogii alb vydaných od roku 2008 (I — III), kdy se kapela pěti bývalých spolužáků dala dohromady. A právě songy z ní zazní i na červnovém koncertu v MeetFactory.

My Chemical Romance
11. 6. 2022, Praha, O2 arena

Za dobu, co spolu My Chemical Romance nehráli, fanouškům dávno odrostly na černo nabarvené patky. Když ale jejich idolové ohlásili návrat, je čas odložit pracovní i rodičovské povinnosti a zavzpomínat na ty pravé středoškolské depky. My Chemical Romance se do Česka vrací po jedenácti letech ve velkém stylu, takže bylo potřeba akci přesunout z původně plánované Sinobo Areny do větších prostor O2 Areny. Podpoří je hned dva předskokani - česká vycházející shoegazová hvězda Manon Meurt a švédští rockeři Eclipse. Vstupenky jsou stále k dispozici u Ticketportal.

Nick Mason
12. 6. 2022, Praha, Forum Karlín

Nick Mason, zakládající člen legendárních Pink Floyd, a jeho kapela Saucerful Of Secrets jsou momentálně na evropském turné, během kterého už 12.června vystoupí ve Foru Karlín! Těšit se můžete na písně z raného období už zmíněných Pink Floyd. Jak sám Mason říká, projekt založil, aby si připomenul období a atmosféru doprovázející první alba a kapely této legendární kapely.

The Score
12. 6. 2022, Praha, Roxy

Poslední koncert newyorské dvojice The Score ve vyprodaném klubu Roxy byl strhující – a nyní si ho zopakujeme. Nebude to ale jen tak, Eddie Anthony a Edan Dover totiž přivezou zbrusu nové album Carry On, které už ohlásil singl All of Me s Travisem Barkerem, bubeníkem Blink 182. Role předskokana se ujme Carvel’.

The Offspring
12. 6. 2022, Praha, Holešovice

Tvůrci nezapomenutelných hitů jako All I Want, Original Prankster, Bad Habit, Gotta Get Away, Why Don’t You Get a Job? nebo Pretty Fly (For a White Guy) se dali dohromady roku 1984 v Kalifornii pod názvem Manic Subsidal. Průlom přišel až o deset let později s vydáním třetí studiovky Smash, multiplatinového alba s více než 11 miliony prodaných kopií. Platiny se dočkaly i následující desky Hombre, Americana či Conspiracy of One. Kapela aktuálně mluví o brzkém vydání desátého alba, na kterém opět pracují s producentem Bobem Rockem. Fanoušci se tak letos mají na co těšit. Poslechnout si kapelu budou moci i pražští příznivci, do Holešovic The Offspring přijedou 12. června.

Giant Rooks
14. 6. 2022, Praha, MeetFactory

Parta z východoněmeckého města Hamm Giant Rooks pokračuje ve svém úspěšném koncertním tažení Evropou. Na domácí půdě si vydobyli pověst jedné z nejzábavnějších mladých kapel i díky společným tour s Temper Trap nebo Mighty Oaks, se kterými se před dvěma lety poprvé předvedli i v Praze. Indie rock s dominantním vokálem zpěváka Frederika Rabeho v sobě kombinuje folk i melancholickou elektroniku. V Praze představí chystanou debutovou desku.

Rock for People
15. až 18. 6. 2022, Hradec Králové

Letošní ročník festivalu Rock for People nedostal přívlastek “největší” náhodou a také je po právu vyprodaný. Kromě toho, že se rozrostl o celý den má i jeden z nejnabitějších line-upů, který se může směle měřit s velkými mezinárodními festivaly. Green Day, Royal Blood, Fall Out Boy, Sum 41, Biffy Clyro Weezer - a to jsou jen headlineři. Řada zahraničních i tuzemských hvězd, včetně speciálního hosta - Ivana Mládka a jeho Banjobandu. I Vypsaná Fixa si opět připravila pro fanoušky překvapení - letošní set bude složený pouze na přání fanoušků. Pokud chcete podpořit své oblíbené songy, hlasujte zde.

Bad Manners
18. 6. 2022, Rock Café

Milovníci 2 tone ska pozor – legendární britská partička Bad Manners míří opět do Prahy! Stejně jako v roce 2019 zavítá do Rock Café a ti, co si jejich poslední návštěvu pamatují, ví, co nás čeká – každý návštěvník koncertu se bezpodmínečně stane tanečníkem! Proto je nejvyšší čas oprášit a naleštit taneční střevíce, v sobotu 18. června je totiž na Národní společně prošoupeme.

Iron Maiden
20. 6. 2022, Praha, Sinobo Stadium

 Konečně! Dva roky Iron Maiden odkládali koncert v Praze, který jim zakázala uspořádat opatření proti koronaviru. Nyní už ale opět brázdí Evropu a 20. června se podívají také do Česka. „Doposud jsme se měli na turné Legacy fantasticky a reakce na jevištní show a na všechny šílené rekvizity (včetně Eddieho!), které jsme představili, byly všude fenomenální. Celá skupina si užila spoustu zábavy a jsme opravdu nadšeni, že se vracíme do Evropy, kde oslovíme ještě více našich fanoušků," uvedla formace.

Aurora
22. 6. 2022, Praha, Forum Karlín

Norská éterická zpěvačka okouzlila zdejší fanoušky na Colours of Ostrava v roce 2018 a od té doby její hvězda strmě stoupá. Ve Foru Karlín představí svou třetí desku The Gods We Can Touch, která vyšla v lednu. Její ústřední téma popisuje následovně: „Když se podívám zpětně na posledních sto let naší historie, na věci, které jsme udělali správně, i ty, které jsme mohli zvládnout lépe, tak mám pocit, že teď dokážeme dělat věci jinak a směřovat k lepší budoucnosti než naši rodiče a předci.” Vstupenky na pražský koncert jsou k dostání u Ticketmaster.

Prague Rocks
22. 6. 2022, Praha, Letiště Letňany

Jednodenní festival Prague Rocks vozí do Prahy už třetím rokem ty největší rockové a metalové legendy. Po Kiss nebo Ozzym Osbournovi tak letos jako headliner dorazí Metallica, kteří letos navštíví jen několik vybraných evropských festivalů. Line-up doplňují jejich souputníci Five Finger Death Punch, Steel Panther, Red Fang a nováčci S8NT ELEKTRIC. Lístky kupujte u Ticketportal.

Basinfirefest
23. až 26. 6. 2022, Spálené Poříčí

Basinfirefest se vrací po dvouletí pauze! Mezi hlavní headlinery akce budou Saxon, kteří patří k průkopníkům nové vlny britského heavy metalu. Dorazí také němečtí Sodom či holandská Epica. Chybět nebude ani trio Tublatanka nebo deathcoristé Suicide Silence. Je prostě na co se těšit! Celý program najdete na webu akce.

Metronome Festival
23. až 25. 6. 2022, Praha

Slováci samozřejmě nejsou jediní, kdo má svůj festival v centru hlavního města. Náš Metronome se chystá už na svůj pátý ročník, který bude tradičně nabitý: headlinery jsou Nick Cave a Bad Seeds, Underworld a Beck, z českých hvězd vystoupí třeba Mňága a Žďorp, Tata Bojs, Marpo nebo Annet X. Ať už si chcete užít celý festival, nebo se chcete zastavit jen na jeden den, kupujte lístky na webu festivalu.

Scarlxd
26. 6. 2022, Praha, Roxy

Dříve než se stal průkopníkem trapu, byl Scarlxd známým youtuberem. Od této zkušenosti se ale později rozhodl pokud možno distancovat a součástí jeho image se tak stala rouška přes obličej dávno předtím, než jsme je byli nuceni nosit všichni. Na to, že jeho hudební kariéra trvá teprve šest let, má na kontě úctyhodný počet nahrávek - poslední z nich má pořadové číslo 14. Vstupenky kupujte u Fource Entertainment.

Tonstartssbandht
26. 6. 2022, Praha, MeetFactory

Bez ohledu na to, kolik desetiletí uplynulo od doby největšího rozkvětu jamujících kapel v 60. letech, nepřestává jejich kouzlo fascinovat nastupující generace. Z kapel zmiňme například Tonstartssbandht, kteří dorazí do MeetFactory 26. června. Poslední desku Petunia napsali a nahráli v rychlém časovém sledu během roku 2020 ve svém domovském Orlandu. Andy a Edwin na ní splétají bezstarostnost scény okolo Laurel Canyonu s netečnými rytmy; podobně jako gyroskop vytváří neustálým pohybem iluzi nehybnosti. Ta dodává albu pocit intimity a introspekce, což ještě více umocňuje důraz kladený na omamné vokály.

Passenger
28. 6. 2022, Praha, Žluté Lázně

Passenger je držitelem několika prestižních cen a úspěšných platinových nahrávek. Hudebník z britského Brightonu se proslavil jako busker, díky jeho hitu Let Her Go ho ale zná celý svět a z ulic evropských metropolí se rychle přesunul do slavných koncertních sálů. Už 28. června opět přijede do České republiky, aby zde představil aktuální desku Song for the Drink And Broken Hearted.

Text: Barbora Kubalová, Andrea Štipčáková,  foto: Rock for People, Universal Music, promo
Témata: Imagine Dragons, Billy Talent, Lovestream Festival, Evanescence, My Chemical Romance, Aurora, Metallica, Scarlxd, Metronome Festival, Bad Manners, Votvírák, Nick Mason

zavřít