TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2018 (I.): Metallica, Depeche Mode, Imagine Dragons, Bob Dylan a další

Vydáno 28.12.2017 | autor: redakce

Promotéři se před koncem roku opět trumfovali, a tak mají hudební fanoušci kalendáře na rok 2018 už teď plné - minimálně na první pololetí. Vybrali jsme 30 nejočekávanějších samostatných koncertů příštích měsíců. První patnáctku vám předkládáme níže, na tu druhou se těšte v pokračování. 

TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2018 (I.): Metallica, Depeche Mode, Imagine Dragons, Bob Dylan a další TOP 30 nejočekávanějších koncertů roku 2018 (I.): Metallica, Depeche Mode, Imagine Dragons, Bob Dylan a další


ARCH ENEMY

FORUM KARLÍN, PRAHA
14. 1.

Arch Enemy představí v rámci světového turné v Praze své nové album Will To Power. Změna zpěvačky v roce 2014 skupině podle reakcí fanoušků prospěla a v současné sestavě s Alissou White-Gluz vydávají už druhou studiovku. Oproti té předchozí však v kapele došlo k další obměně. Kytarová sóla obstarávají původní kytarista Michael Amott a od roku 2015 také talentovaný Jeff Loomis. V Praze švédskou formaci doprovodí Wintersun, Tribulation a Jinjer. 

Ostrava v plamenech: Fanoušky rozpálili Arch Enemy, Loudness i Kreyson

ARCHITECTS
FORUM KARLÍN, PRAHA
25. 1.

Britská posthardcorová veličina Architects opět zahraje v Česku. Tentokrát se divákům představí ve Foru Karlín společně s neméně živelnými kolegy While She Sleeps. Architects, kteří stále promují aktuální desku All Gods Have Abandoned Us, rozproudili krev tuzemským fanouškům už několikrát. Naposledy předvedli strhující show na festivale Brutal Assault. 

DEPECHE MODE
O2 ARENA, PRAHA
31. 1.

Na základě úspěšného a vyprodaného koncertu, který se uskutečnil 24. května v Eden Areně, se Depeche Mode vrátí do České republiky. Půjde o pokračování turné na podporu nejnovějšího studiového alba Global Spirit, které vyšlo v březnu 2017. The Global Spirit Tour je osmnácté turné Depeche Mode a kapela na něm koncertně vystupuje poprvé po více než třech letech.

LIVE: Depeche Mode v Praze - Černá revoluce v Edenu

ALT-J
FORUM KARLÍN, PRAHA
4. 2.

Hvězda posledních Colours of Ostrava Alt-J se v únoru příštího roku vrátí do české metropole. Představit přijede své nové album Relaxer. Debut z roku 2012 An Awesome Wave získal Mercury Prize, druhá deska This Is All Yours dokonce nominaci na Grammy. Relaxer je třetí studiovou nahrávkou. V Praze Alt-J zahrají podruhé - před dvěma lety na jejich koncert ve Žlutých lázních přišlo na 5 tisíc fanoušků.

THE CHAINSMOKERS
TIPSPORT ARÉNA, PRAHA
11. 2.

Hvězdy hitparád The Chainsmokers se rozhodly vyjet na evropské turné. Série šestnácti zastávek v rámci Memories…Do Not Open Tour je dalším krokem tohoto dua po čtyřiceti úspěšných show, které absolvovali po velkých arénách Severní Ameriky. Díky dosavadním hitům, které se mohou pyšnit desítkami zlatých a platinových ocenění, stovkám miliónů streamů a miliardám views jejich videí na YouTube, patří The Chainsmokers aktuálně k nejúspěšnějším zástupcům taneční scény. 

EMELI SANDÉ
O2 ARENA, PRAHA
20. 2.

Emeli Sandé, vítězka Brit Awards a jedna z nejprodávanějších britských umělkyň této dekády, zazpívá poprvé před českým publikem v pražské O2 areně. Kritiky oceňovaná zpěvačka s nespornými pěveckými kvalitami a širokým hudebním záběrem sklízí úspěchy i jako autorka písní. Její skladby mají v repertoáru například Rihanna, Alicia Keys, Leona Lewis a řada dalších. Samotná Sandé se pak netají tím, že ji v její vlastní tvorbě ovlivňují osobnosti jako Nina Simone, Joni Mitchell, Lauryn Hill nebo Amy Winehouse.

RAG'N'BONE MAN
FORUM KARLÍN, PRAHA
2. 3.

Rag'N'Bone Man, jedna z komet letošního roku, chystá na přští rok evropské turné se zastávkami ve dvaceti zemích. Představí skladby ze svého multiplatinového alba Human, včetně stejnojmenného hitu. Singl byl certifikován ve Francii jako diamantový, platinu získal v mnoha dalších zemích. V roce 2017 vyhrál dvě ceny Brit Awards a kompletně vyprodal své evropské turné.

RECENZE: Rag'n'Bone Man je majitelem velkého hlasu. Chybí mu ale schopnost překvapit

KELLY FAMILY
O2 ARENA, PRAHA
8. 3.

Rodinná skupina The Kelly Family nedávno oznámila svůj návrat na hudební pódia. V rámci turné We Got Love - Live 2018 přijede koncertovat také do pražské O2 areny. Formace, která v devadesátých letech doslova pobláznila miliony fanoušků po celém světě, zahraje zásadní hity své tvorby, mezi které patří skladby jako An Angel, Nanana, I Cant Help Myself, Santa Maria a další. Nedávno skupina vydala i nové album.

FRANZ FERDINAND
FORUM KARLÍN, PRAHA
9. 3.

Skotská indie-rocková kapela Franz Ferdinand vydá v únoru příštího roku nové studiové album Always Ascending. Po téměř šesti letech se navíc vrátí do České republiky a rozdovádí publikum v pražském Foru Karlín. Od vydání svých prvních studiových nahrávek vyvolávali v hudebním světě senzaci. Na svém kontě mají čtyři studiová alba, několik nominací na Grammy a dvě ceny Brit Awards.

PAROV STELAR
TIPSPORT ARÉNA, PRAHA
10. 3.

Jedna z nejznámějších elektroswingových kapel, která se soustředí kolem rakouského producenta a DJe Marcuse Füredera, se vrátí do Prahy. Přijede v rámci turné k nové desce The Burning Spider. Ta vyšla v dubnu. Mnoho aspektů jedinečného zvuku Parov Stelar, které milují jeho fanoušci po celém světě, dokázal Marcus na nové desce zachovat, výrazně ho ale obohatil o nové vlivy. Na svých posledních albech se Parov Stelar vyprofiloval jako globální superstar electroswingu, nová nahrávka se ale posunula také směrem k bluesovým a jazzovým prvkům. 

EVANESCENCE
KONGRESOVÉ CENTRUM, PRAHA
17. 3.

Evanescence se v příštím roce vydávají na turné se zastávkou v Praze. Se symfonickým orchestrem a chystaným albem Synthesis, které bude obsahovat nejoblíbenější písně v nových aranžích, vystoupí 17. března v Kongresovém centru. Synthesis má kromě starších oblíbených písní bsahovat i dvě zcela nové skladby, které Evanescence na turné představí za doprovodu plnohodnotného orchestru. Nahrávku produkovali bubeník Will Hunt a skladatel a aranžér David Campbell známý mimo jiné pro spolupráci s Justinem Timberlakem, Muse, Adele, Michaelem Jacksonem a dalšími.

Amy Lee (Evanescence) interview: Konečně si můžu zabrečet nad kravinou

METALLICA
O2 ARENA, PRAHA
2. 4.

Legendární Metallica přiveze do Prahy své stále ještě aktuální album Hardwired ... To Self-Destruct. To vyšlo v listopadu 2016 na vlastním labelu kapely Blackened Recordings a debutovalo po celém světě na první příčce, s prodejem přesahujícím 800 000 kusů během prvního týdne. Desku produkoval Greg Fidelman, James Hetfield a Lars Ulrich. Předkapelou budou norští Kvelertak.

RECENZE: Metallica nevydala Best Of, přesto shrnula v podstatě celou kariéru

NOEL GALLAGHER'S HIGH FLYING BIRD
LUCERNA, PRAHA
14. 4.

Noel Gallagher's High Flying Birds, projekt Noela Gallaghera, kytaristy a skladatele kultovních Oasis, poprvé navštíví Česko. Do Prahy kapela dorazí s novou deskou Who Built The Moon?. V pořádí třetí nahrávka tohoto projektu vyšla v listopadu. Novinka, která vznikala ve spolupráci s renomovaným producentem, DJem a skladatelem Davidem Holmesem, vychází ze stejného základu, na který jsme u Gallaghera zvyklí, a zároveň si pohrávat s experimentálnější polohou.

BOB DYLAN
HALA VODOVA, BRNO
15. 4.

Bob Dylan se představí v brněnské hale Vodova. Fanouškům zahraje písně ze své poslední desky Fallen Angels, ale i zásadní skladby z průběhu celé své kariéry. Dylanova zatím poslední nahrávka s původními písněmi Tempest je z roku 2012 a byla kladně přijata. Dylan si album produkoval sám a sám je jeho výhradním autorem. Vrací se na něm k hudebním stylům, z nichž jeho vlastní muzika čerpala už v počátcích kariéry - k blues, country, folku, rockabilly a swingu.

IMAGINE DRAGONS
O2 ARENA, PRAHA
16. 4:

Imagine Dragons, držitelé prestižní Grammy a několika platinových ocenění, se na jaře 2018 podívají do arén evropských měst. Imagine Dragons vydali třetí studiovou desku Evolve letos v červnu. Hned v prvním týdnu se stala nejstreamovanější alternativně-rockovou nahrávkou všech dob. Album dosáhlo na platinové ocenění v pěti zemích, v dalších dvanácti bylo certifikováno zlatě a na Spotify k dnešnímu dni čítá více než miliardu přehrání. V létě byli hlavními hvězdami festivalu Colours Of Ostrava.

Témata: koncerty, Arch Enemy, Architects, Depeche Mode, Alt-J, The Chainsmokers, Emeli Sandé, Rag'n'Bone Man, Kelly Family, Franz Ferdinand, Parov Stelar, Evanescence, Metallica, Noel Gallagher, Bob Dylan, Imagine Dragons

zavřít