LIVE: Lovestream Festival vsadil na jistotu. Ovládli ho Imagine Dragons, dorazili Editors i Michael Patrick Kelly

Vydáno 21.08.2023 | autor: Dominik Kačerovský

Lovestream Festival přivezl do Bratislavy ty největší hvězdy současné nejen pop music. Program na letišti Vajnory uzavírali Imagine Dragons, kteří fanouškům podobně jako loni v Praze přehráli své největší hity. Dorazil i Michael Patrick Kelly z legendární Kelly Family či Editors, jež fanouškům nabídli pravý britský indie rock. Ze slovenských zástupců se představili Celeste Buckingham i Mark Dann.

LIVE: Lovestream Festival vsadil na jistotu. Ovládli ho Imagine Dragons, dorazili Editors i Michael Patrick Kelly LIVE: Lovestream Festival vsadil na jistotu. Ovládli ho Imagine Dragons, dorazili Editors i Michael Patrick Kelly

Lovestream Festival
Bratislava, Letiště Vajnary
20. 8. 2023

Organizátoři Lovestream Festivalu po loňském úspěšném ročníku přivezli do Bratislavy další velká jména hudební scény. Přijeli The Killers, Martin Garrix, Rag'n'Bone Man, Jason Derulo, DJ Hardwell nebo Alvaro Soler, který v zákulisí pochválil vystoupení před ním účinkujícímu Majku Spiritovi. Jednoznačným headlinerem celé akce byli Imagine Dragons, kvůli kterým se festival přesouval na letiště Vajnory.

Redakce iREPORTu vyrazila na místo konání v neděli. Při vstupu do areálu nás čekal merch stánek, ve kterém se prodávající skutečně nenudili. Trička, mikiny a další věci související s Imagine Dragons se zde prodávali ve velkém. Nechybělo ani ruské kolo s výhledem na celý areál a či Art Zóna, která nabídla mimo jiné diskuzi MMA zápasníků, tetovací studio či kurz první pomoci.

Ministry Of The Stage nabídlo plno taneční hudby, ale také místo, kde se schovat před sluníčkem. Stage se totiž nacházela v obrovském stanu. Během nedělního odpoledne v něm vystoupili Manene, NobodyListen nebo americký DJ Gryffin, známý ze spoluprací s OneRepublic, Maroon 5 nebo Kygo. V blízkosti šapitó se nacházel camp pro návštěvníky festivalu. Nutno však podotknout, že ubytovaní ve stanech toho zřejmě příliš nenaspali.

Hlavní stage se pyšnila sedmi led obrazovkami a hned vedle VIP tribunou. Nedělní program otevřela Slovenka Celeste Buckingham. Někdejší finalistka Česko-Slovenské SuperStar předvedla na začátek dne výborné vystoupení a velkého pódia se v žádném případě nezalekla. Během show zazněly největší hity Run Run Run, I’m Not Sorry nebo Never Be You. A u slovenských umělců jsme zůstali. Celeste Buckingham na pódiu vystřídal DJ Marek Danko aka Mark Dann, v jehož repertoáru se nacházely songy od Davida Guetty a další letní hity.

Následně své vystoupení odstartoval Michael Patrick Kelly. Ano, tušíte správně, jde o člena devadesátkového fenoménu Kelly Family. Ir svůj koncertní setlist postavil převážně na skladbách z poslední studiové desky B.O.A.T.S. . Místy písně mohou připomenout i zmíněnou Rodinku, ale když zazněla skladba America, říkal si člověk, jestli se neocitl na rockovém koncertě. Dostalo se i na největší hit Fell In Love With An Alien od Kelly Family.

Když se řekne britský indie rock, koho si představíte? Asi na první dobrou Arctic Monkeys, hned v těsném závěsu se ale drží Editors. Čtyřčlenná partička z Birminghamu má za sebou úspěšné festivalové léto. Vystoupila na Glastonbury, ale užít si ji mohli i fanoušci v České republice na Metronome Prague. Editors své vystoupení na Lovestreamu otevřeli písní Strange Intimacy a zpěvák Tom Smith společně s kapelou předvedli skvělou show, během které se dostalo na další hity jako Munich Papillon.

Blížíme se pomalu k hlavní hvězdě večera, ale ještě před ní se na pódiu představila Jessie Ware. Anglická zpěvačka s sebou přivezla taneční ansámbl, který ji vypomáhal i ve formě vokálů a během hodinového vystoupení zazpívala písně jako Begin Again, Freak Me Now nebo složila poctu zpěvačce Cher s písni Believe, která u publika sklidila pozitivní ovace a v ten moment zpíval celý areál, který už se solidně naplnil. Jessie si vystoupení na Lovestreamu užívala. Dokonce během koncertu věnovala autogram fanouškovi a do toho předváděla bezchybný pěvecký výkon.

Imagine Dragons své fanoušky napínali, ale třináct minut po desáté už ale areál rozezněly tóny My Life. Charismatický Dan Reynolds leader bravurně zvládl pomalejší skladbu a hned na to navazal smrští hitů Believer, It’s Time a Thunder, kterou věnoval dojaté devítileté holčičce v publiku. Zazněly i hity Natural, Whatever It Takes, Sharks a Enemy a Bad Liar. Závěrečná část patřila peckám Demons, Bones, Radioactive a Walking the Wire. Imagine Dragons předvedli, proč patří mezi nejžádanější kapely současnosti. Jejich koncertní projev vás okamžitě polapil.

Text: Dominik Kačerovský, foto: Lucia Farkašová
Témata: Lovestream Festival, Imagine Dragons, Jessie Ware, Editors, Mark Dann, Celeste Buckingham

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít