LIVE: Příznivci punku a ska zamířili do Tábora. Odstartoval festival Mighty Sounds

Vydáno 24.06.2023 | autor: Pavla Dolanská

Zatímco v Praze míří do finále Metronome Prague, v Táboře odstartoval festival Mighty Sounds zaměřený především na příznivce ska, punku či reggae. První den vystoupili Enter Shikari, Talco, Booze & Glory a hromada dalších.

LIVE: Příznivci punku a ska zamířili do Tábora. Odstartoval festival Mighty Sounds LIVE: Příznivci punku a ska zamířili do Tábora. Odstartoval festival Mighty Sounds

Mighty Sounds
Tábor, Airport Čápův dvůr
23. 6. 2023

Pátek, 14:03, rychlík Vltavan nás bez zpoždění vyhazuje na mimořádné zastávce Čápův Dvůr a mejdan se může rozjet. Ne že by se nerozjel už ve čtvrtek a nepokračoval ve vlaku. Ale jedem! Začínáme v 15:30 s hradeckými Glad For Today, crowd je sice zatím řidší než kštice Vildy Čoka, ale Glady to naštěstí vůbec nelimituje, děláme si to hezký a Kašpi podává jeden z nej výkonů, co od něj znám. 

 

Přesouváme se do Jameson stanu na polský punkrock CF98. Melodický, pohodový, ale kde je ta polština, kurwa?! Tohle tomu chybělo, ty chuju bobrze. Místo Catastrofy bohužel musíme zvolit preventivní chrupík ve stanu, ale od 18:20 jsme ready na černého koně našeho programu, německé post-HC Watch Me Rise. Kvintet z Frankfurtu nabídl super emíčkovej vibe a kdo v tuhle dobu zabloudil na Lucky Hazzard stage, nemohl odejít před koncem. 

 

Pokračujeme s větším jménem, a to Dog Eat Dog. Český dres potěšil a obecně to nebylo nejhorší, ale pokročilý věk šel cítit, zvuk nebyl zrovna v topu a Who's the King jsme ještě úplně nezjistili. Zato britský hardcore Guilt Trip byl takovej námrd, že nám to skorem odfúklo kilt. Není k tomu ani víc co napsat. Jestli neznáš, dej tomu šanci.

 

Blíží se večer, vítr se zvedá, napětí stupňuje a headlineři pomalu přicházejí. Skvělou show, při které se nejde nehýbat, předvádí italský ska-punk Talco. Saxík, trumpetka, hopsačky a Portami via, o partigiano, o bella ciao čau čau. West Ham byl v Praze nedávno, teď ale zavítal i do Tábora. Booze & Glory jsme sice viděli několikrát, ale i tak se mi u anglických chuligánů vždycky tzv. splašej kladiva! Cause some people never change… But only fools get caught!

Po desáté musíme zařadit rychlost jako Usain Bolt, ale běžíme spíš jako Aťka Janoušková. Začíná totiž žánrový směs pod taktovkou Enter Shikari. Hudebně to sice možná není takovej rychlík, jak jsme zvyklí, ale vizuálně to je orgasmus pro očíčka. Stage nabitá projekcema, na které by valil oči i Stevie Wonder. A všechno Rou korunuje skokem do fejkové nádrže. Voda na stagi je sice fejková, ale my jsme reálně mokří. 

 

Tak už jdeme do finále, ještě ale musíme doplnit tekutiny a nějaké to papkanye. Po půlnoci přichází zdánlivý vrchol večera, a to HC “legendy” Black Flag. Legendární to ale fakt nebylo. Spíš (aspoň za mě subjektivně) velký špatný. Nula komunikace, vizuální prezentace na úrovni vesnické garážovky “Smrt pod kopyty žížal” a hudebně to stálo taky za “vyliž ubrousek od langoše”. Oproti tomu nejedno punkové srdíčko potěšilo sympatické vystoupení pražských floutků Nežfaleš. Blíží se ale druhá ranní, my po čtyřech opouštíme Paříž a další obsah není publikovatelný. Spali jsme. 

 

Obecně, den první užito na max a dneska pokračujeme do plných. Jestli tu ještě nejsi, tož kupuj lupení a dondi. MAAEčka, Mal Élevé, Ignite nebo Moscow Death Brigade. Už jsi tu měl být 4 minuty, ty magore.

Text: Jakub Gerlich,  foto: Pavla Dolanská
Témata: Mighty Sounds, Enter Shikari, Talco, Booze & Glory, Black Flag, Nežfaleš

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít