POST SCRIPTUM (57): Česko opět svírá uprchlická krize! Samozvané spasitelky naštěstí našly odvahu promluvit

Vydáno 11.08.2016 | autor: Simona Knotková

Šok! Imigranti už opět ohrožují naši pivní a sandálovou kulturu. Skandál! Ženy už ani nemohou vyjít ven, jak musí dennodenně čelit útokům divé arabské zvěře. Hrůza! Zase nějaký pošahaný sluníčkář o tom musí napsat lživý a zmanipulovaný článek.

POST SCRIPTUM (57): Česko opět svírá uprchlická krize! Samozvané spasitelky naštěstí našly odvahu promluvit A co jste pro Evropu udělali vy?

Co nás minulé dny naučily? Kromě toho, že je pořád skutečně čemu se učit, že: 1.) Dno tuzemského bizáru je nekonečné. 2.) Ještě zdaleka neskončila vlna rádoby umělců, céčkových celebrit a jiných tragédů českého shitbyznysu, kteří se chtějí přiživit na strachu z uprchlické krize.

ROCKBLOG: Slavík ani letos o hudbě nebyl, tak byl aspoň oslavou nácků v Česku

Ano, třebaže se na hranicích netrhnou, jak denně musí odhánět nelegální imigranty, parazity přicházející znásilnit naše ženy, řezat hlavy a vnutit nám právo šária (to je ironie, chápeme), z davu vystoupily dvě nebojácné ženy, aby nás svým zpěvem zachránily a konečně uvedly několik věcí na pravou míru.

EVROPO, ZACPI SI UŠI

Olivii Žižkové se podařil parádní kousek. Natočila věc, vedle níž i Mešita Ortelu je dílko hodné Grammy. Ve své skladbě vyzývá Evropu, aby dýchala. Mám přitom strach, že po útoku tohoto songu na smyslovou soustavu posluchače nepomůže ani defibrilátor.

Děsivá produkce připomínající popové normalizační peklo, s textem rekapitulujícím všechna důležitá hesla slušného Čecha. V podstatě ani nemá cenu se tu proti jednotlivým částem jakkoliv vymezovat, to je pořád ten stejný donkichotský boj racionálního uvažování proti hlouposti.

Pozoruhodný je rozhovor, který Žižková následně poskytla videokanálu DVTV. Z něj jsme se například mohli dozvědět, že:

- Olivie Žižková hodně čte.

- Čte hlavně zprávy na internetu.

- Čte si stoprocentně pravdivé maily svých fanoušků.

- Když nečte, poslouchá manžela, Miloše Zemana, Jiřího Krampola a Tomio Okamuru.

- Ze všech čtyř výše zmíněných důvodů proto moc dobře ví, jak to s těmi uprchlíky je.

- Text písně ji nadiktoval manžel.

- Napsala ho ale celý sama.

- Dosud neviděla žádného uprchlíka.

- Ale cítí to.

- Neví, co to je právo šaría.

- Ale ví, že by ho sluníčkaři schválili.

Zpěvačka v podstatě udělala krásný profil takového typického českého xenofoba, který uprchlíka jakživ neviděl, nezná fakta, ale obstojně dokáže papouškovat názory svých spoluovčanů a populistických demagogů, kterým se za jeho strach navyšují preference. Úzkosti, prezentované v klipu, se nicméně říká paranoia a možná by pomohly nějaké konzultace s psychiatrem.

Ale nebuďme k Olivii tolik oškliví, vždyť Slavíka jí to letos určitě vynese.

PRO RŮŽOVOU BUDOUCNOST

Druhou chrabrou bojovnicí se stala Dominika Myslivcová se skladbou Změnu tu my nechcem. Není to náhoda. Vždyť jako své eso ji nyní vytáhl Úsvit národní koalice.

Myslivcová je profláklou postavou českého internetu a člověk mnohdy tápe, zda si z diváků svých videí jenom utahuje, nebo má v hlavě - slušně řečeno - opravdu seno a celou dobu to myslí vážně. Po jejím posledním kousku se obávám, že je třeba přiklonit se spíše k variantě druhé.

Co se týče hudební stránky písně, ve srovnání s již rozebíranou nahrávkou se opět jedná takřka o majstrštyk. Bohužel tu ale máme ještě nějaký obsah.

Dominiko, fandím ti. Taky si nechci od nikoho diktovat, co mám dělat a co mám nosit. Je fajn, že bojuješ za práva žen. Teď ale vážně: Kdo přesně tě v této tvé svobodě ohrožuje? Ten jeden imigrant za týden, který se podle této statistiky na hranicích objeví? Proč máš pocit, že tě tady někdo chce navlékat do burek? Proč jenom přiživuješ strach českého národa? Už jsi se setkala s nějakým reálným člověkem, který u nás chtěl zavést právo šaría? (…) A víš, jako paní Žižková, co to vůbec je?

Ach jo.

VIDEO: Dominika Myslivcová zpívá proti uprchlíkům. Bojí se změny módy

Ale dá se to pochopit. Blíží se ty volby. Voličům se opět musí zahrát na city. Co na tom, že se tak děje z neověřených zdrojů a manipuluje se s pravdou? Volič uslyší, co slyšet chce, politik dostane hlas a všichni budou spokojeni. 

text: Simona Knotková

Témata: Olivie Žižková, Dominika Myslivcová, uprchlická krize, xenofobie, islám

zavřít