POST SCRIPTUM (61): Úsvit zneužil jména umělců pro protiimigrantskou demonstraci. Marpo i Citron se brání

Vydáno 09.09.2016 | autor: Simona Knotková

Krajské volby jsou už za dveřmi, a tak není divu, že začalo i klasické kolečko oblbování voliče. Úsvit - Národní Koalice šel ve spolupráci s Blokem proti islámu ještě dál. Občany pozval na protiimigrantskou demonstraci, na níž vystoupí interpreti, kteří o tom ale vůbec neví.

POST SCRIPTUM (61): Úsvit zneužil jména umělců pro protiimigrantskou demonstraci. Marpo i Citron se brání Český absurdistán - místo, kde si můžete zajít na koncert interpreta, který na něm nevystoupí


ÚSVIT PŘÍMÉ LŽI

Nemůže být pochyb o tom, že Úsvit - Národní Koalice je uskupením politiků. Lhát a mystifikovat mu problémy skutečně nedělá. Zatímco jiní na to ale jdou kamuflovaně a pravou tvář většinou odhalují až po nabytí teplého místečka v parlamentu, pohrobek Tomia Okamury se pustil do tak okatého a drzého šíření bludů, že nad tím až zůstává rozum stát. Překvapuje to ale někoho u strany, která jako největší tahák nadcházejících voleb představila Dominiku Myslivcovou?

POST SCRIPTUM (57): Česko opět svírá uprchlická krize! Samozvané spasitelky naštěstí našly odvahu promluvit

Začalo to plakátem upoutávajícím na další demonstraci uvědomělých vlastenců proti dennodenním nájezdům imigrantů v českých zemích s kvalitním hudebním doprovodem a odborníky na slovo vzatými. A když bude dobré počasí, třeba se znovu vystaví i ta pomyslná šibenice. Těžko říct, kdo konkrétně měl na starost propagaci této akce, nicméně tento člověk, popřípadě skupina lidí, má asi potíže s rozpoznáváním skutečnosti a fantazie. Jinak si nelze nevulgárními výrazy vysvětlit, proč do line-upu byli zařazeni interpreti, kteří s celou událostí nemají nic společného.

Jako první se od akce pořádané ve spolupráci s Blokem proti islámu na svých facebookových stránkách distancoval avizovaný Marpo. "Fuck this bullshit! Byl bych rád, kdyby pořadatel této akce nezneužíval mého jména bez jakýhokoliv dovolení v týhle přiblblý politický kampani. Dělám hudbu a ne politiku, aneb jak říkal můj táta: 'Politika a hudba nejde dohromady, to si pamatuj.' Takže whoever je promotér žaloba je asi na místě. Ach jo. Totální distanc od týhle sračky."

Následně se ozvala kapela Citron: "Vážení fanoušci, rádi bychom Vás informovali o tom, že se zcela distancujeme od účasti na agitačním koncertu nejmenované politické organizace. Nikdy jsme na podobné akci neplánovali vystoupit a ani do budoucna vystoupit neplánujeme! Jedná se o zneužití dobrého jména kapely CITRON, ale i dalších kolegů z hudební branže - např. rappera Marpa. Písničky Citronu nikdy nebyly politické a tuto skutečnost neplánujeme jakkoliv měnit. Věříme, že se nad sebou pořadatelé této akce zamyslí a odstraní název kapely CITRON ze svých propagačních materiálů."

vložte odkaz, text nemažte

Další obětí měl být také Martin Maxa, jak informovala hudebníkova manažerka. Ten tyto dohady ale nakonec popřel a sdělil, že vystoupí. Můžeme jen hádat, nakolik byli do všeho zainteresovaní další účinkující. Na stránkách Ortelu se kupříkladu nedovíte, že by v uvedeném dni měli na této akci vystupovat.

KOMUNIKAČNÍ ŠUM JE NOVÁ LEŽ

K situaci se stačili vyjádřit už někteří z vedení Úsvitu. Poslanec David Kádner, který má záležitost údajně řešit, je momentálně samozřejmě v zahraničí. Lídr za moravskoslezský kraj Pavel Koruna sdělil Právu, že se nejedná o nic jiného než o "útok pražské kavárny". Kvůli nim prý byla na plakáty napsána záměrně jména, která nabídnutou účast odmítla. Pořád to neobjasňuje, jak se k tomuto náckovsky laděnému setkání mohl absurdně přichomýtnout Marpo.

RECENZE: Marpo jde jako Lone Survivor cestou rapové jistoty. Nejlepší songy jsou ty o tátovi

Také podle předsedy strany Miroslava Lidinského uvedení interpreti o všem věděli a vše je jenom "komunikační šum", jak informoval server Aktuálně. Zajímavé vysvětlení pro naprosto levé chování, jež poškozuje umělce. Absolutně nepřípustné pro stranu, která se zcela vážně chce dostat do vedení a za peníze daňových poplatníků zastupovat občany.

Na druhou stranu, copak lze od bandy mistrovských populistů očekávat vůbec něco seriózního? Tak snad si to jen zapamatují někteří voliči, v jakém vztahu je tato strana s pravdou.

text: Simona Knotková

Témata: Marpo, Citron, Martin Maxa, Dominika Myslivcová, Úsvit, Blok proti islámu

zavřít