Zemřel šéf kapely Citron Radim Pařízek, podlehl komplikacím spojeným s operací

Vydáno 03.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

V úterý ve večerních hodinách zemřela vůdčí osobnost kapely Citron Radim Pařízek. Podlehl komplikacím spjatým s jeho nedávnou operací.

Zemřel šéf kapely Citron Radim Pařízek, podlehl komplikacím spojeným s operací Zemřel šéf kapely Citron Radim Pařízek, podlehl komplikacím spojeným s operací

Radim Pařízek zemřel 2. března 2021 v 18:45 hod. ve věku 67 let. Byl dlouholetým kapelníkem a bubeníkem legendární ostravské formace Citron, s níž úspěšně absolvoval turné po Evropě i Spojených státech amerických, a prodal více než milion desek.

Rebelové v Plzni - Slovenská Tublatanka a český Citron připomněli své největší hity

"Radim se k životu vždy stavěl čelem a nikdy se nezastavil před žádnou překážkou. Žádná meta pro něj nebyla nedosažitelná. Zůstává s námi dál," uvedla na svém facebookovém profilu kapela, která zároveň upozornila na hudebníkovy důležité milníky.

V roce 1987 získal se skupinou Citron Zlatého slavíka, o jedenáct let později pak založil Radio Čas, jednu z nejposlouchanějších stanic na Moravě a ve Slezsku. Úspěchy slavil krom dalšího i na poli závodního jachtingu, kde získal řadu cenných kovů i na mezinárodní scéně.

Minulý rok měl Pařízek vyrazit s Citron na dlouhoočekávané turné, které bylo kvůli pandemii koronaviru přesunuto na jaro a později na podzim letošního roku.

red, foto: archiv iREPORT, FB Citron
Témata: Radim Pařízek, Citron, Radio Čas

zavřít