Zemřel kytarista Miloslav Benýšek, hrál v kapelách Citron, Balet nebo Nahlas s Ivanem Hlasem

Vydáno 10.11.2021 | autor: redakce

Kytarista Miloslav Benýšek prohrál svůj boj s nemocí, kvůli které byl na konci října nucený zrušit domluvený koncert. Ve svých začátcích hrál s kapelou Citron, byl rovněž členem Framus 5, skupiny Nahlas Ivana Hlase nebo Baletu, ve kterém působila také Iveta Bartošová.

Zemřel kytarista Miloslav Benýšek, hrál v kapelách Citron, Balet nebo Nahlas s Ivanem Hlasem Zemřel kytarista Miloslav Benýšek, hrál v kapelách Citron, Balet nebo Nahlas s Ivanem Hlasem

Miloslav Benýšek zemřel nečekaně v úterý 9. listopadu. Před dvěma týdny musel kvůli nemoci zrušit koncert. „Dnes mě přepadl šílený Moribundus a tedy večer Na Slamníku nebudu, neb se budu potit pod dvojitou duchnou. Velice se všem omlouvám, zejména kapele Deep Purple Mania,“ uvedl Benýšek na svých sociálních sítích 28. října. 

Radim Pařízek - Rockový bubeník stál u největších úspěchů tuzemské metalové legendy Citron

S Benýškem se skrze jeho facebookový profil okamžitě začali loučit jeho nejbližší přátelé. „Svět přišel o skvělého muzikanta i člověka. Vzpomínám na naše cesty na koncerty i na vystupování. Díky ti moc za rady do hudby i života. Dej si prozatím nahoře pořádný sólo a až se tam potkáme, přidám se a zas to rozbijeme,“ rozloučil se s kamarádem zpěvák Jakub Kůla. „Míla byl moc fajn kluk. Je mi to líto. RIP, kamaráde,“ napsal Michal Prokop.

Benýšek působil na české hudební scéně od sedmdesátých let. Byl členem řady rockových kapel, zahrál si například s Citrony, Framus 5 nebo Baletem, ve kterém působila také Iveta Bartošová. Dva roky byl členem formace Nahlas Ivana Hlase, působil také ve skupinách Tanja, Kóma, S.L.S. a George and Beatovens. Aktuálně hrál s Deep Purple Mania.

red, foto: FB Miloslav Benýšek
Témata: Miloslav Benýšek, Citron, Nahlas, Deep Purple Mania

zavřít