Chuck Mosley - Hlas Faith No More z osmdesátých let, jehož život předčasně ukončily drogy

Vydáno 02.12.2017 | autor: Dominik Pavliš

Chuck Mosley se proslavil hlavně svým působením na postu frontmana ve Faith No More. Součástí kapely byl v letech 1984 - 1988. Byl tedy u vydání zásadních desek We Car a Lot a Introduce Yourself. Osudnou se mu nakonec stala závislost na drogách.

Chuck Mosley - Hlas Faith No More z osmdesátých let, jehož život předčasně ukončily drogy Chuck Mosley - Hlas Faith No More z osmdesátých let, jehož život předčasně ukončily drogy

 

Smrt si říká rock'n'roll (323.) - Chuck Mosley


Celým jménem Charles Henry Mosley lll se narodil 26. prosince 1959 v Hollywoodu. Vyrůstal ale v Los Angeles a Venice. Jak se píše v biografické knize Faith No More, The Real Story, byl adoptován již v útlém věku. Shodou okolností měli jeho biologičtí a adoptivní rodiče stejný etnický původ. V rozhovoru z roku 2013 se Mosley zmínil o svých adoptivních rodičích. Setkali se prý na nějakém socialisticko-komunistickém shromáždění v 50. letech. Maminka byla židovka a otec indián černé pleti. Otec již v té době měl dvě dcery a maminka jednu. Chyběl jim prý chlapec, tak se rozhodli pro adopci. Vybrali si právě Chucka.

Zemřel Chuck Mosley, zakladatel a první zpěvák Faith No More

Mosleyho hudební začátky sahají do roku 1977, kdy potkal Billyho Goulda a o dva roky později s ním začal hrát na klávesy v jeho první kapele The Animated. V roce 1984 se připojil k post-punkové sanfranciské skupině Haircuts That Kill, ve které hrál do té doby, než se přidal k Faith No More. U nich v té době zpívala Courtney Love (vdova po Kurtu Cobainovi a kytaristka a zpěvačka skupiny Hole).

NAPADENÍ PŘI KONCERTĚ 

Roku 1987 získali Faith No More smlouvu s labelem Slash Records (Warner Music Group) a vyrazili na turné s Red Hot Chili Peppers. Podle Billyho Goulda na tomto turné začali přemýšlet, že Mosleyho za jeho chování vyhodí z kapely. Mezi uváděnými incidenty se například objevilo, že Chuck napadl při koncertě právě spoluhráče Goulda nebo se jedna z jeho roadies fanynek pustila do pěstního souboje s kytaristou Jimem Martinem. A to byl teprve první den turné.

Po návratu z evropského turné Billy Gould vzpomíná, jak přišel do zkušebny a Chuck chtěl najednou dělat všechny skladby akusticky, což bylo úplně mimo realitu. To ho dopálilo. Přišlo mu to tak tragicky směšné, že se zvedl, řekl, že opouští kapelu a odešel ze zkušebny. Ještě v ten samý den se sešel se spoluhráči Bordinem a Bottumem, se kterými se shodl, že chtějí pokračovat, ovšem už bez Mosleyho.

V roce 1990 začal zpívat s hardcore punkovou kapelou Bad Brains, kterou dva roky poté opustil. Založil ještě pár vedlejších projektů, pracoval jako šéfkuchař v ruzných restauracích, vydal několik dalších desek a po boku Faith No More se ještě několikrát objevil, aby s nimi pár skladeb odehrál. Hudba ho tedy provázela celý život.

Večer 9. listopadu 2017 byl Chuck Mosley nalezen svou partnerkou Pip Logan mrtvý na podlaze obývacího pokoje jejich domu v Clevelandu. Příčinou smrti bylo údajné předávkování heroinem.

text: Dominik Pavliš

Témata: Chuck Mosley, Faith No More, Smrt si říká rock'n'roll

zavřít