Zemřel Chuck Mosley, zakladatel a první zpěvák Faith No More

Vydáno 12.11.2017 | autor: redakce

Chuck Mosley stál z velké části za úspěchem Faith No More v osmdesátých letech. Byl aktivně u zrodu alb We Care A Lot z roku 1985 a Introduce Yourself z roku 1987. Zemřel 9. listopadu ve věku 57 let. 

Zemřel Chuck Mosley, zakladatel a první zpěvák Faith No More Zemřel Chuck Mosley, zakladatel a první zpěvák Faith No More

Mosley byl v té době v kapele, která se postupem času stala kultovní záležitostí, jako hlavní zpěvák. V roce 1988 byl však ze sestavy vyloučen, spekulovalo se o tom, že příčinou byly jeho problémy s alkoholem. Sám Mosley tuto teorii ale nikdy nepotvrdil. Přiznal však, že s alkoholem nikdy úplně neskoncoval.

LIVE: Mordor tentokrát nepřišel, bouřilo jen z pódia Faith No More

Právě tato závislost se mu stala osudnou, vleklé zdravotní problémy ho nakonec dohnaly. "Po dlouhé době ve střízlivosti odešel 9. listopadu Charles Henry Mosley III. Sdílíme důvod jeho odchodu v naději, že se stane varováním všem ostatním, kteří s tímto problémem bojují," oznámila hudebníkova rodina. 

Chuck Mosley se v nedávné minulosti s Faith No More znovu několikrát ukázal na pódiu. Věnoval se i několika dalším hudebním projektům, žádný už však neměl takový úspěch jako právě jeho domovská formace.

tz, jm

Témata: Chuck Mosley, Faith No More

zavřít