Zemřela zpěvačka a perkusistka Mirka Křivánková, podílela se na hudbě k seriálu Bakaláři

Vydáno 31.01.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Zemřela česká zpěvačka a skladatelka Mirka Křivánková, která spolupracovala například s kapelou Ch.A.S.A. či jazzmany Martinem Kratochvílem a Jiřím Stivínem. Bylo jí 67 let.

Zemřela zpěvačka a perkusistka Mirka Křivánková, podílela se na hudbě k seriálu Bakaláři Zemřela zpěvačka a perkusistka Mirka Křivánková, podílela se na hudbě k seriálu Bakaláři

Mirka Křivánková se narodila v roce 1954. Měla dva sourozence, otec se v době jejího dětství přestěhoval do Austrálie. Ve svých 13 letech podlehla kouzlu hippies, začala se učit na kytaru a spolupracovat s prvními kapelami.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Své první zkušenosti získávala s formací Mazanec, přelomovým se pro ni však stalo až působení v kapele Ch.A.S.A. Účinkovala mimo jiné také ve Státním divadle v Brně, v pražském Činoherním klubu a podílela se také na vzniku hudby k seriálu Bakaláři.

V roce 2013 utrpěla Křivánková vážný úraz, po kterém zůstala upoutána na invalidním vozíku. Později se jí vrátila také rakovina, i přesto však zůstávala na hudebním poli aktivní, a i nadále tvořila.

red
Témata: Miroslava Křivánková, Ch.A.S.A.

zavřít