BIZÁR: Gabriela Soukalová si ukousla příliš velké sousto. Titulní song k jejímu filmu je plný klišé

Vydáno 11.03.2024 | autor: iREPORT

Gabriela Soukalová má zpěv v oblibě. Nikoho proto nepřekvapilo, když se rozhodla svůj hlas rozeznít i v písni Teď budu mluvit já, která je titulní skladbou jejího nového filmu Pravda se pořád vyplatí. Zatímco však v biatlonu patřila Soukalová mezi špičku, v hudbě ji zřejmě tak zářná budoucnost nečeká. Novinka je plná klišé a protimluv. A ani propojení někdejší české reprezentantky se Štefanem Margitou nedává příliš velký smysl.

BIZÁR: Gabriela Soukalová si ukousla příliš velké sousto. Titulní song k jejímu filmu je plný klišé BIZÁR: Gabriela Soukalová si ukousla příliš velké sousto. Titulní song k jejímu filmu je plný klišé

Jméno Gabriely Soukalové je v posledních dnech skloňováno všemi médii. Ne však díky sportovním výsledkům, jak jsme u ní bývali zvyklí, ale filmu, ve kterém někdejší biatlonistka vypráví svůj životní příběh. Dotýká se v něm hned několika témat. Mluví o svém dětství, poruše příjmu potravy a také nechává diváka nahlédnout pod pokličku svého vztahu s Petrem Koukalem.

BIZÁR: Madonna Mia! Z Madonny je Mad Donna

Film dostal název Pravda se pořád vyplatí, titulní singl se pak jmenuje Teď budu mluvit já a Soukalová ho nazpívala ve spolupráci se Štefanem Margitou. „Vzpomínám si, jak mi rodiče říkali, že jsem snílek, když jsem jim poprvé řekla, že až vyrostu, budu mít svou vlastní píseň,“ uvádí k nahrávce biatlonistka, která se po ukončení profesionální kariéry začala věnovat moderování.

To, že Soukalová ráda zpívá, je všeobecně známé. V minulosti dokonce vystoupila s písní Million Reasons v Show Jana Krause. Ačkoliv není velkou zpěvačkou, technologie toho v dnešní době dokáže spoustu, a tak se zdálo celkem logické, když se rozhodla nahrát si skladbu pro vlastní film. Výsledek ale bohužel nepatří mezi nejlepší.

Kdyby Soukalová nazpívala song sama, ještě by se dal zkousnout. Proč se ale spojila s operním pěvcem Štefanem Margitou? Nepojí je žádná historie (minimálně veřejnosti známá) a popěvky typu „hmm“ by jistě zvládla bývalá biatlonistka sama. Anebo k sobě mohla povolat alespoň někoho jí věkově bližšího.

Ani text nepatří mezi nejpovedenější. Napsala ho Soukalová ve spolupráci s Michalem Kindlem. Jelikož jde v tomto směru o její debut, dalo by se snad přivřít jedno, možná obě oči. To, že je text plný klišé, je zbytečné řešit. Ta dnes obsahuje snad každý song. Jen ty nesmyslné obraty si mohla dvojice více pohlídat. Verš „já teď na kolenou klidně budu tu stát“ působí, jako by nad slovy v písni snad nikdo nepřemýšlel.

BIZÁR: K smíchu, nebo k pláči? Zaprodaný Přemek Forejt nahrál singl pro McDonald’s

Bohužel posluchače a diváka zklame i videoklip, ve kterém se střídají záběry z filmu s videy z nahrávacího studia. I v něm najdeme spoustu klišé v podobě zamyšlených pohledů do dálky. Navíc v něm chybí větší interakce ústřední dvojice. Když už Margita se Soukalovou spolu píseň nazpívali, mohli by se dohromady objevit ve více záběrech než jen v tom úplně posledním. 

Věříme, že píseň nijak nesníží kvalitu dokumentu, na kterém Soukalová pracovala několik měsíců. Původně ho chtěla zakončit comebackem, návrat k biatlonu jí však zhatily problémy s meniskem. Radostného konce se tak dočkala alespoň v osobním životě. Přítel Miloš Kadeřábek českou reprezentantku požádal o ruku a ona mu řekla své "ano".

red, foto: promo filmu Pravda se pořád vyplatí
Témata: Gabriela Soukalová, Štefan Margita, Pravda se pořád vyplatí, Teď budu mluvit já, film, dokument, biatlon

zavřít