LIVE: Simple Plan své české ovečky přivedli na pokraj šílenství

Vydáno 06.03.2016 | autor: redakce

Kanadští Simple Plan již potřetí rozburáceli Malou sportovní halu v Praze. V sobotu 5. března opět přesvědčili několikatisícový dav, že vidět jejich show opravdu stojí za to.

LIVE: Simple Plan své české ovečky přivedli na pokraj šílenství Simple Plan své české ovečky přivedli na pokraj šílenství

SIMPLE PLAN
MALÁ SPORTOVNÍ HALA, PRAHA
5. 3. 2016

Krátce poté, co jim pódium zahřály předkapely The Bottom Line a Ghost Town, vtrhla na stage pětičlenná parta s frontmanem Pierrem Bouvierem a začala na své příznivce valit neskutečnou porci energie. Hala ji uvítala ohlušujícím jásotem, obzvlášť poté, co Pierre své fanoušky oslovil pěkně česky "Ahoj Praho!" A následoval dotaz v češtině "Jak se máte?" Svůj set kapela odstartovala singlem Opinion Overload z nového alba Taking One For The Team. To sice vyšlo teprve v únoru, fanoušci ale nezaháleli a texty nových skladeb uměli odzpívat stejně jako starší pecky.

FOTOREPORT: Simple Plan sice stárnou, jejich publikum ale rozhodně neuf

Na ty se ostatně taky dostalo, a to hned při třetím songu, kdy zaznělo známé Jump. Obrovský dav ihned začal skákat jako jeden člověk a to i ve chvíli, kdy si Simple Plan v půlce skladby vypůjčili část hitu I Gotta Feeling od Black Eyed Peas. Ačkoliv Simple Plan vyrazili na turné, aby představili svoji pátou novinku Taking One For The Team, v celém setu obsahujícím 19 skladeb zazněly z novinky pouze 4 songy, a to již zmíněné Opinion Overload, Boom, I Refuse a Farewell. Stejný prostor dostalo i přechozí album Get Your Heart On!



Většina přítomných uměla slovo od slova odzpívat téměř celý setlist, největší úspěch ale samozřejmě měly nejstarší hity. Jakmile se v první polovině ozval singl Welcome To My Life, který byl ve fanouškovské anketě na facebookové události ke koncertu vyhodnocen jako nejoblíbenější, téměř to vypadalo, že se Malá Sportovní hala rozpadne jako domeček z karet. Stejnému šílenství propadali fanoušci i při skladbách Crazy, Perfect World, Shut Up, I’m Just A Kid nebo I’D Do Anything. Simple Plan tak ukázali, že jejich první dvě desky No Pads, No Helmets… Just Balls a Still Not Getting Any… prostě stále fungují nejlépe.

RECENZE: Simple Plan ve studiu zvlčili, novému albu to nepomohlo

Ačkoliv zejména u posledních dvou řadovek je kanadské partě vyčítáno, že se od punk rocku výrazně odklonila k popu a ztratila tak grády, na živém vystoupení to nebylo znát. Malý výkyv poskytla pouze píseň Cant Feel My Face, kterou SP odstartovali megahitem Uptown Funk, vypůjčeným od Bruna Marse a Marka Ronson. Dokázali tak, že naživo dokážou zahrát víc než jen kytarové riffy. Druhý výkyv nastal při singlu Summer Paradise, který je vyloženě letní diskotékovou záležitostí, nadšení fanoušci si ale nestěžovali.



Simple Plan to se svými příznivci prostě umí a jejich přízně si váží. Ačkoliv spolu fungují už téměř šestnáct let, je vidět, že si koncertování užívají stále stejně a posílají do davu neuvěřitelnou spoustu energie. A jsou mu za to vděční. "Jako Simple Plan existujeme přes patnáct let a za tu dobu jsme několikrát objeli celý svět a viděli spoustu věcí. Ale to by se nestalo, kdyby nebylo vás. Děkujeme!" dojal Pierre Bouvier jedním ze svých monologů všechny přítomné. Jelikož fanouškovskou základnu kapely tvoří především dívky, nezapomínal ani na ně. "V Praze jsou ty nejkrásnější holky na světě!" lichotil Bouvier přítomným dívkám několikrát. Stejné nadšení projevoval i ohledně Prahy. "Jsme tu potřetí a konečně jsme tu měli day off, takže jsme si mohli Prahu prohlédnout. Je to nádherné město, gratulujeme!"

Simple Plan interview: Na turné blbneme, jako bychom pořád byli na střední!

Simple Plan zakončili svoji show megahitem Perfect, což byla perfektní pecka na závěr. I když Pierrův zpěv nebyl vždy stoprocentní a i ke zvuku by se našly nějaké výtky, v celkovém dojmu z koncertu se tyto "maličkosti" ztratily. Kanadská parta už potřetí českým fans dokázala, že vyrazit na jejich vystoupení prostě stojí za to. Kapela slíbila, že se do Prahy zase vrátí. Fanoušci se tak už nyní mohou těšit na další super show, protože Simple Plan naživo prostě umí.

text: Marta Pušová, foto: Čestmír Jíra

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít