Nejočekávanější koncerty podzimu (I.): Míří k nám The Cure, PJ Harvey i hvězda hitparád Twenty One Pilots

Vydáno 25.09.2016 | autor: redakce

Podzimní nabídka koncertů ve velkých sálech uspokojí milovníky všech žánrů od rocku, popu přes country až k šansonu. The Cure, Twenty One Pilots, Placebo, Paul Simon nebo Bryan Adams - to je jen stručný výčet hvězd, které se k nám v následujících týdnech chystají. Sesumírovali jsme vám je v první části našeho podzimního přehledu. 

Nejočekávanější koncerty podzimu (I.): Míří k nám The Cure, PJ Harvey i hvězda hitparád Twenty One Pilots The Cure zavítají do Prahy 22. října

BEN HARPER & THE INNOCENT CRIMINALS
28. 9., PRAHA, FORUM KARLÍN

Již 28. září se poprvé v Praze představí Ben Harper And The Innocent Criminals. Fanoušci uvidí v akci mistry osobitého spojení rocku, blues, folku a r&b. Repertoár budou vedle klasik tvořit i písně z nové desky Call It What It Is, která vyšla letos v dubnu. Do našeho hlavního města kapela ale nedorazí sama, jako speciálního hosta si přiveze skupinu The Jack Moves! Seskupení, které pochází z amerického města Newark, tvoří zpěvák a kytarista Zee Desmondes a hudebník Teddy Powell.
Vstupné: 990 Kč

Ben Harper míří do Česka: TOP 5 hitů mistra rocku, blues, soulu i folku

PASSENGER
2. 10., PRAHA, VELKÝ SÁL LUCERNY

Britský zpěvák a skladatel Passenger se po dvou letech chystá do Prahy, tentokrát i s celou svou kapelou. Příběh o tom, kterak se z pouličního umělce stala hvězda světového formátu, je jak vystřižený z romantického filmu. Úspěchu předcházela hitovka Let Her Go, kterou do dnešního dne jen na youtube viděla miliarda lidí. Britský zpěvák a skladatel Mike Rosenberg (alias Passenger) neusnul na vavřínech a chystá další, v pořadí sedmé, studiové album Young As The Morning, Old As The Sea. Jako speciální host vystoupí Gregory Alan Isakov.
Vstupné: 750 Kč



BRYAN ADAMS
5. 10., PRAHA, O2 ARENA

Na připravovaném turné kromě zásadních skladeb jeho hudebně bohaté kariéry zazní i písničky z nového alba Get Up! Bryan Adams většinu písní nové desky napsal i tentokrát s dlouholetým spojencem Jimem Vallancem, který stál u zrodu většiny hitů tohoto Kanaďana. Jak zpěvák uvádí, natáčení probíhalo celkem organicky, tedy jedna píseň za druhou, a to v průběhu několika let. Producentem desky byl Jeff Lynne, frontman legendárních ELO, který v minulosti produkoval písně i pro The Beatles, Paula McCartneyho nebo Toma Pettyho. 
Vstupné: 1 190 Kč - 1 1790 Kč

Bryan Adams se v říjnu představí v Praze, zazpívá i nové hity

PJ HARVEY
13. 10., PRAHA, FORUM KARLÍN

Britská hudební ikona PJ Harvey se po pěti letech vrací do Prahy. Její realisticky posmutnělý alternativně rockový cirkus a zejména letošní album The Hope Six Demolition Project rozezní Forum Karlín. Tvorba PJ Harvey prošla za dvacet osm let její kariéry mnoha podobami: alternativa, indie, punk blues a další. Jeden žánr - rock - však vždy zůstal společným jmenovatelem a ať už více či méně probleskoval jednotlivými albovými zářezy. Jen málo interpretů známých z devadesátých let se do současnosti posunulo s takovou lehkostí a samozřejmostí jako právě ona.
Vstupné: 1250 Kč v předprodeji/1400 Kč na místě

MIREILLE MATHIEU
16. 10., PRAHA, KONGRESOVÉ CENTRUM

Francouzská šansoniérka Mireille Mathieu vystoupí společně se svým orchestrem v Kongresovém centru. Mathieu patří mezi nejvýznamnější šansonové zpěvačky historie. Slavná a dnes již legendární interpretka představí v Praze své nejlepší skladby, jako jsou například Mon credo, Qu`elle est belle nebo Mon bel amour d`étéRodačka z jihofrancouzského Avignonu prožila svou největší slávu v sedmdesátých letech minulého století, a od té doby se drží na špičce hudební scény. Na pražském koncertě bude mít její orchester celkem dvanáct členů.

PAUL SIMON
17. 10., PRAHA, O2 ARENA

Návštěvníci koncertů se mohou těšit na Paulovo dvouhodinové vystoupení, během kterého zazní nejznámější skladby jeho dlouholeté a úspěšné kariéry a samozřejmě i výběr písní z nového alba Stranger To Stranger. Nové album - jeho první od uznávaného alba So Beautiful Or So What z roku 2011 - přivádí posluchače do krásného nového hudebního světa, ve kterém jsou překročena veškerá očekávání, podobně jako tomu bylo před třiceti lety v jiném mistrovském díle Graceland. Pražským koncertem začne evropské turné na jeho podporu. 
Vstupné: 1 790 Kč - 2 390 Kč

vložte odkaz, text nemažte

SWANS
19. 10., PRAHA, DIVADLO ARCHA

Swans se příjíždějí s českým publikem rozloučit. Současná inkarnace Swans podle slov samotného lídra totiž končí, skupina nám dává sbohem novým trojalbem The Glowing Man. Michael Gira bude prý pak pod značkou Swans nahrávat a vystupovat nadále, ovšem okruh Girových spolupracovníků i zvukový koncept se budou v rámci každého projektu výrazně lišit a koncertní aktivita bude výrazně potlačena. Roli supportu, který bude otvírat všechny koncerty podzimního evropského turné, se na Girovo pozvání ujala mladá švédská zpěvačka Anna von Hausswolff
Vstupné: 650 Kč v předprodeji/750 Kč na místě

SLADE
20. 10., BRNO, SONO CENTRUM, 21. 10., HRADEC KRÁLOVÉ, 22. 10., PRAHA, LUCERNA

Jeden z vůdčích představitelů glamrocku - skupina Slade - se na podzim 2016 vrací do České republiky. Po úspěšném vystoupení v brněnském Bobycentru v roce 2014 tato čtyřčlenná formace přijíždí zpět, aby zde odehrála tři koncerty. V Česku Slade vystoupí v aktuální sestavě: Dave Hill (kytara, zpěv, baskytara), Don Powell (bubny, perkuse), John Berry (baskytara, vokály), Mal McNulty (vokály, kytara). Na koncertech jim bude předskakovat tuzemská kapela Turbo, která byla založena v roce 1981, a tedy bude slavit 35 let na scéně.
Vstupné: 795 Kč - 1 390 Kč

THE CURE
22. 10., PRAHA, O2 ARENA

Legendární The Cure odehrají v sedmnácti evropských zemích 30 koncertů, půjde o první koncertní sérii od posledního turné z roku 2008, které navštívilo i Českou republiku. Během posledních sedmi let kapela odehrála řadu prestižních koncertů v Londýně a patřila mezi hlavní hvězdy předních evropských festivalů jako Roskilde, Werchter, Reading & Leeds, Pinkpop a mnoho dalších. Zazní skladby sedmatřicetileté kariéry The Cure, směs hitů, rarit, skladeb oblíbených i dosud nevydaných ve zbrusu nové pódiové prezentaci, která slibuje, že tahle show bude jednou z koncertních událostí roku.
Vstupné: 1 290 Kč - 1 990 Kč

TRANSMISSION
29. 10., PRAHA, O2 ARENA

V sobotu 29. října oslaví Transmission Festival své desáté narozeniny premiérovou show nesoucí názvem 'The Lost Oracle'. Tento spektakulární zážitek je považován za největší indoor taneční akci ve střední Evropě. Line up skýtá tato jména:  Markus Schulz, #Gouryella presented by Ferry Corsten, John O'Callaghan, MaRLo, Vini Vici, Driftmoon b2b ReOrder, DJ Orkidea, Visuals and Transmix by Vision Impossible, Thomas Coastline official fanpage (Warm Up DJ).
Vstupné: 999 Kč - 4 750 Kč (VIP)

TWENTY ONE PILOTS
4, 11., TIPSPORT ARÉNA, PRAHA

Americké duo Twenty Øne Piløts se vrací do Prahy. Jejich minulé pražské vystoupení bylo vyprodané čtvrt roku dopředu. Tyler Joseph a Josh Dun jsou hudební duo pocházející z amerického Ohia. Minulý rok vydali v pořadí již čtvrté album Blurryface, které sklidilo mnoho pozitivních reakcí. Tvorba Twenty Øne Piløts je velmi specifická, tvořena chytlavými elektro indie popovými melodiemi s nádechem hip hopu. Díky upřímnému projevu, osobitosti a jedinečnosti si skupina vytvořila pevnou fanouškovskou základnu po celém světě - v České republice nevyjímaje.
Vstupné: 890 Kč - 1 590 Kč

ROD STEWART
7. 11., PRAHA, O2 ARENA

Žijící legenda a nenapodobitelný Rod Stewart přijede poprvé koncertovat do České republiky. Turné From Gasoline Alley To Another Country Hits 2016’ přinese největší hity od roku 1970 až do roku 2016. Fanoušci dostanou na koncertech šanci si naživo vychutnat klasické i nové skladby z desky Another Country. Rod Stewart je jedním z nejprodávanějších umělců v historii populární hudby, s více než 200 miliony prodaných desek po celém světě.
Vstupné: 1 890 - 2 990 Kč

Rod Stewart představí v Praze hity z pěti dekád

PLACEBO
8. 11., PRAHA, FORUM KARLÍN

Londýnská formace Placebo letos slaví 20 let od vydání svého bezejmenného debutu. Koncertní turné zahrne i Českou republiku.Placebo se sem vrátí po třech letech od svého poslední (a vyprodaného) koncertu. Koncert bude průřezem toho nejlepšího za 20 let jejich kariéry. "Řekněme, že zahrajeme i pár skladeb, u kterých jsem se zapřísáhl, že je již nikdy hrát nebudeme," slibuje frontman Brian Molko. 
Vstupné: 1 290 Kč

JEAN MICHEL JARRE
8. 11., PRAHA, O2 ARENA

Jean Michel Jarre přiveze v listopadu do Prahy zbrusu novou show Electronica. Kmotr eletronické hudby se po šesti letech vydá na světové turné, které zasáhne i O2 arenu. Jarre je proslulý velkolepými audio-vizuálními koncerty, při kterých vždy jako jeden z prvních pracuje s nejnovějšími technologiemi. A jinak tomu nebude ani při nadcházející show věnované projektu Electronica, pro který spolu s více než třemi desítkami slavných zpěváků, skupin a DJů natočil dvě alba.
Vstupné: od 1 390 Kč

Témata: The Cure, Twenty One Pilots, Paul Simon, Jean Michel Jarre, Bryan Adams, Ben Harper, PJ Harvey, Placebo, Swans, Passenger, Rod Stewart, Mireille Mathieu, Transmission, koncerty

zavřít