TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (III.): Lístky na Rogera Waterse, Aerodrome festival nebo kniha o Davidu Kollerovi

Vydáno 18.12.2017 | autor: Josef Martínek

Na shánění vánočních dárků máte už jen posledních pár dní. Pořád ještě nevíte, čím obdarujete pod stromečkem svoje nejbližší? Pokud mají rádi hudbu, jistě je potěší některý z našich tipů. Třetí a poslední várku najdete níže, tu první si připomeňte tady, druhou zase zde.  

TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (III.): Lístky na Rogera Waterse,  Aerodrome festival nebo kniha o Davidu Kollerovi TIPY NA VÁNOČNÍ HUDEBNÍ DÁRKY (III.): Lístky na Rogera Waterse, Aerodrome festival nebo kniha o Davidu Kollerovi


Aerodrome festival

Po letošním ročníku, který uvedl jak zástupce rockové, tak i hiphopové a popové scény, se žánrové spektrum Aerodrome festivalu v příštím roce ještě rozšíří. Pořadatelé tímto podnikají první krok směrem k akcím zahraničního formátu, kde žánr nehraje roli a na jednom pódiu se střídají zástupci zcela odlišných hudebních stylů. Program potrvá v roce 2018 hend tři dny a nabídne 30 zahraničních kapel. Prvními ohlášenými hvězdami jsou Macklemore, Nine Inch Nails, Wiz Khalifa, Limp Bizkit, Stone Sour, Parkway Drive, Bullet for My Valentine nebo Hollywood Undead.

LIVE: Linkin Park v Praze dokázali, že stále kralují pódiím. Aerodrome festival jim ležel u nohou

Arcade Fire v Praze

Vůbec poprvé se českému publiku představí kanadští Arcade Fire. V pražské O2 areně zahrají 15. června. Představí zde svoji poslední desku Everything Now, která vyšla letos v létě. Arcade Fire doposud prodali po celém světě miliony kopií svých alb a singlů. Kromě toho obdrželi celou řadu nejrůznějších hudebních ocenění, mezi kterými nechybí ani cena Grammy či Brit Award, a jednotliví hudebníci jsou proslulí svými multi-instrumentálními schopnostmi, za které sklízejí úspěchy po celém světě.

Roger Waters

V Praze vystoupí legenda z Pink Floyd hned dvakrát, a to 27. a 28. dubna. Turné je pojmenováno podle skladby Us And Them z roku 1974, z alba Pink Floyd The Dark Side of the Moon. To se pyšní mnohamilionovými prodeji po celém světě. "Na turné představíme zcela novou show. Bude to směs skladeb z mé dlouhé hudební kariéry, písničky z období s Pink Floyd a některé mé nové věcí. Bude to skvělá show, to vám slibuji. Bude to velkolepé, tak jako v případě všech mých předešlých show," tvrdí Waters. 

RECENZE: Roger Waters má stále co říct, i když podobnými prostředky jako před lety

Jiří Pavlica & Hradišťan - Pozdraveno budiž světlo

Album Pozdraveno budiž světlo je výběr nahrávek pro dlouhé zimní večery. Kompilace je totiž plná nejen těch nejkrásnějších vánočních koled, které Jiří Pavlica a Hradišťan natočili, ale obsahuje i písně, jež se vážou k časům adventním, příchodu nového roku a celému období, kdy večery jsou delší než dny a krajinu pokrývá sníh. Pavlica a Hradišťan zařadili na album Pozdraveno budiž světlo nejen známé koledy, ale i autorské písně. Sedm skladeb z jednadvaceti včetně úvodní titulní skladby složil Jiří Pavlica.

Who The Fuck Is David Koller?

Knižní rozhovor básníka Milana Ohniska s Davidem Kollerem - zpěvákem, bubeníkem, lídrem kapely Lucie, ale taky neúnavným bojovníkem proti komunistům a zkorumpovaným politikům. Mimořádně otevřené vhledy do Kollerova hudebního i osobního života jsou doplněny velkým počtem fotografií, včetně těch, které jsou zde publikovány poprvé.
Závěrečnou sondu tvoří odpovědi šestašedesáti umělců, osobností české kultury a veřejného života a také několika členů rodiny na otázku: "Kdo je David Koller?"

David Koller a jeho syn Adam (interview): Turné na sezení? Jednou při koncertě lidé skákali po sedačkách

Linkin Park - One More Light Live

Červencová sebevražda zpěváka Linkin Park Chestera Benningtona fanoušky po celém světě šokovala. Nyní kapela na svého frontmana zavzpomíná živým albem. Vzniklo během koncertů na podporu nového alba One More Light, které vyšlo v květnu, tedy pouhé dva měsíce před onou tragickou událostí. Linkin Park se během té doby zastavili i v České republice, když byli headlinery pražského Aerodrome festivalu.

Témata: vánoční dárky, Aerodrome festival, Arcade Fire, Roger Waters, Hradišťan, David Koller, Linkin Park

zavřít