TOP 5 kapel, které zahrají na Metalfestu: Powerwolf, Arch Enemy nebo Behemoth

Vydáno 13.05.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Metalfest se nezadržitelně blíží. Ve dnech 2. až 4. června se do Plzně sjedou fanoušci tvrdé muziky, kteří se mohou těšit na mistry svého žánru. Hlavním headlinerem je sestava Powerwolf v čele s mistrem kazatelem Atillou Dornem. Nemilosrdně agresivní, ale zároveň melodické skladby nabídnou posluchačům Arch Enemy, své hity pak představí také Behemoth. V line-upu jsou i taková jména jako Avatar či Testament a chybět nebudou ani čeští zástupci jako Sebastien nebo Forrest Jump.

TOP 5 kapel, které zahrají na Metalfestu: Powerwolf, Arch Enemy nebo Behemoth TOP 5 kapel, které zahrají na Metalfestu: Powerwolf, Arch Enemy nebo Behemoth

Powerwolf

Hlavním headlinerem letošního Metalfestu jsou němečtí Powerwolf. Ti svou temnou show představili už loni v Praze, kam dorazili v rámci odloženého evropského turné Wolfsnächte. Tehdy z koncertu odcházeli fanoušci s nadšením a lze očekávat, že nejinak to bude i v Plzni. Tam sestava představí nejen své největší hity, ale také album Interludium, které vydala letos v dubnu. Pozvánku na show příznivcům posílá sám mistr kazatel Atilla Dorn.

Powerwolf kázali Praze, předvedli temnou show

Arch Enemy

Švédští deathmetalisté Arch Enemy už Plzeň dobře znají, Metalfest v roce 2019 uzavírali. Koncertují už bezmála třicet let a na svém kontě mají pěknou řádku hitů. Kdo by neznal například We're Not Gonna Take It?. Loni vydala kapela svou již jedenáctou desku, kterou pojmenovala Decievers. Obsahuje jedenáct nemilosrdně agresivních a zároveň melodických skladeb a dokazuje, že jsou Arch Enemy stále v plné síle! Fanoušci se s nimi navíc budou moci potkat osobně, a to při autogramiádě, která je plánovaná na pátek 2. června od 19:15 hodin.

Behemoth

Do amfiteátru Lochotín dorazí také Behemoth. Během své jednatřicetileté kariéry se tihle polští pekelníci stali více než jen architekty legendární extrémní metalové scény své země. Na svém kontě mají jedenáct studiových alb, přičemž název toho aktuálního - Opvs Contra Natvram, znamená "jít proti proudu". Je to negativum hodnot, morálky a etiky, proti kterým frontman Nergal stojí. 

Testament

Testament rozpoutali svým třináctým albem Titans OF Creation nový masový atak na řady metalových fans. Tímto albem posunuli svůj styl na další úroveň a představili album, které je loajální ke kořenům tradičního thrash metalu a zároveň přináší nové, lákavé, brilantní a progresivní ingredience. Českým fanouškům ho sestava představí už v červnu, kde můžeme na Metalfestu opět očekávat fascinující vystoupení.

Avatar

Švédští deathmetalisté navštívili Českou republiku poměrně nedávno, a to když v březnu dorazili do Brna v rámci světového turné Dance Devil Dance. Přítomnému publiku sestava předvedla naprosto strhující show, během které se zpěvák Johannes Eckerström objevil zničehonic na balkóně přímo mezi svými příznivci. Na to, zda se mezi ně vydá i na Metalfestu, si ještě několik dnů potkáme. Už nyní je ale jistá, že koncert bude pořádnou hudební náloží.

Text: Andrea Štipčáková, TZ, foto: David Webr, Petr Klepetko, Honza Švanda
Témata: Metalfest, Powerwolf, Arch Enemy, Testament, Avatar, Plzeň

zavřít