TOP 7 dámských parfémů s dlouhou výdrží pro léto 2023

Vydáno 30.08.2023 | autor: iREPORT

Vybíráte nezapomenutelnou vůni na léto a chcete do svého života vnést především nové emoce? Obklopte se atmosférou lehkosti a hravosti se speciálními letními parfémy, které jsou tvořeny jemně skladkými a osvěžujícími akordy.

TOP 7 dámských parfémů s dlouhou výdrží pro léto 2023 TOP 7 dámských parfémů s dlouhou výdrží pro léto 2023

Pojďme společně zjistit, jak si vybrat nejlepší dámský parfém a jaké vonné kompozice se hodí na léto, které potěší vás i vaše okolí. Všechny představené parfémy v tomto článku najdete v internetovém obchodě Makeup. Stačí kliknout zde: https://makeup.cz/brand/23671/ 


Letní parfémy by měly mít několik vlastností:

Svěžest - příliš sladké, bohaté a gurmánské vůně je lepší uložit na chladné období.

Lehkost - nejlepší letní parfémy by neměly zatěžovat svou intenzitou, být příliš výrazné a vtíravé.

Výdrž – i když vůně by neměla být příliš silná, je důležité, aby byla perzistentní, aby dodávala pocit svěžesti po celý den.

Nejlepší kompozice dámských parfémů 

  •  Tóny ovoce a bobulí

V roce 2023 jsou obzvláště oblíbené parfémy s tóny ovoce a bobulí. Vůně hrušek, malin, granátového jablka a dalšího ovoce vytváří pocit svěžesti a lehkosti.

  •  Tóny mořské solí

Parfémy s tóny mořské solí jsou ve světě parfumerie stále oblíbené. Mají svěží a lehké aroma, které připomíná letní dovolenou na pláži.

  •  Vůně s květinovými tóny

Květinové akordy jsou vždy na vrcholu popularity. Jasmín, růže, tuberóza a další květiny vytvářejí jedinečné a smyslné aroma.

  •  Aroma s dřevitými tóny

Nejlepší dámské parfémy s dřevitými tóny jsou ve světě parfumerie stále populárnější. Mají hluboké a trvalé aroma, které vytváří pocit pohodlí a klidu.

  • Kořeněné tóny

Parfémy s kořeněnými tóny jsou mezi ženami stále oblíbenější. Tóny skořice, muškátového oříšku a dalšího koření dodávají vůni jedinečnost a sofistikovanost.

Základní tóny dámské parfumerie

Citrusové – například citron, grapefruit, pomeranč nebo mandarinka. Poskytují lehkost a energii, vytvářejí lehkou a živou kompozici.

Ovocné – bobule, broskev, meruňka, mango, jablko dodají potřebnou sladkost, aniž by přetížily celkovou kompozici.  

Květinové - růže, jasmín, frézie nebo lotus. Tyto jemné a elegantní akcenty dodávají ženskost a vytvářejí lehkou romantickou vonnou kytici.

Mořské - poskytují lehkost a svěžest. Vůně oceánu, mořského vánku nebo luční trávy vytváří pocit relaxace a klidu.

 

TOP 5 nejlepších letních parfémů

  1.  Toaletní voda Versace Bright Crystal. Když už dnes nevíte, co na sebe, zvolte nejlepší dámský parfém od Versace. Jeho letní vůně je plná květin a svěžesti s lehkými kořeněnými a dřevitými podtóny.

  2.  Parfémovaná voda Calvin Klein Euphoria není jen letní kompozice, její akordy jsou skvěle v každém ročním období. Je to dámský parfém s dlouhou výdrží s akordy zralého ovoce, mezi nimiž je jasně patrný tón granátového jablka. Tóny orchideje a dřeva dodávají jemnou pudrovost. Milovníkům ambrových a květinových vůní se to určitě bude líbit.

  3.  Lost Cherry je jedna z nejpodmanivějších unisex vůní od slavné značky Tom Ford z kolekce Private Blend, která potěší hloubkou každé noty. Šťavnatá třešeň ponořená do třešňového likéru s tóny hořkých mandlí probouzí neuvěřitelné emoce. A nádherný flakon odráží charakter sladké a temné vůně.

  4.  Dámská kompozice Gorgeous Gardenia od značky Gucci byla uvedena na trh v roce 2012 jako součást oblíbené kolekce Flora. Je to lehká a něžná květinová vůně, která dokáže okamžitě zlepšit náladu. Parfémovaná voda vás zaujme úžasnou rovnováhou svěžesti a sladkosti.

  5.  Značka Lancome letos uvedla na trh nový parfém pro ženy s názvem Idole Nectar. Parfumérům slavné značky se podařilo zachytit energii moderní ženy - energické, cílevědomé, odvážné a realizující svá životní přání. Tak to vidí francouzská značka zástupce nové generace žen.

  6.  Aqua Allegoria Harvest Mandarine Basilic od Guerlain je nová limitovaná edice vůně pro ženy uvedená na trh v roce 2023 jako součást kolekce Aqua Allegoria. Je to krásná a živá vůně založená na esenciálním oleji získaném z mandarinek Marzolo, které jí dodávají vynikající hořkost.

  7.  Novinka od Juliette Has a Gun je skutečnou ódou na radost. Na vaší pokožce se objeví květinová vůně Lust For Sun s tóny ylang-ylangu, monoi a kokosového oleje, bergamotu, pomerančových květů, vanilky, ambroxanu a pižma. Je to neuvěřitelná smyslná vůně, která evokuje asociace s paprsky slunce na teplé a opálené pokožce.

PR, foto Makeup.cz

zavřít