Rock DJ (14.): Johny Rainbow z Light & Love

Vydáno 14.10.2015 | autor: Hedvika Pajerová

Johny Rainbow nasbíral zkušenosti během svého působení v několika kapelách: od rodinného uskupení Insert Coins přes mediálně známé Johny Said The Number až po současný projekt Light & Love. I díky tomu se dnes živí jako producent kapel a skladatel reklamní hudby.

 

Rock DJ (14.): Johny Rainbow z Light & Love Johny Rainbow při natáčení klipu True domovské kapely Light & Love

Kapely

Johny Rainbow nasbíral zkušenosti v několika kapelách. Tou vůbec první bylo rodinné uskupení Insert Coins, kde hrál s mladším bratrem Kosákem, starším bratrem Pavlem a bratrancem Tomem. „Hráli jsme tehdy hlavně covery od našich oblíbených kapel jako Green Day, Blink 182, Good Charlotte, Sum 41 atd. a později jsme přidali i vlastní tvorbu,” vzpomíná. Hned ale dodává, že hráli více méně jen pro sebe a jejich kapelní činnost byla založena hlavně na tréninku. Později vznikla i provařená parta Johny Said The Number, kterou založil opět s mladším bratrem. „Tam už se to docela rozjelo,” zmiňuje. „Začali jsme hrát po celé republice. Později se JSTN rozpadli a my s Kosákem založili projekt Light & Love.

VIDEO: Bratři Balcárkové z Light & Love mají druhý svěží hit

A ten má také našlápnuto správným směrem - začátkem roku vyšla úspěšná skladba Blueberry Sky a momentálně útočí na hitparády druhý singl s názvem True. Ten je podle Johnyho dárkem k desetiletému výročí pro všechny kamarády, kteří byli u zrodu jejich hudebních aktivit. A to zachycuje i videoklip: „Jsou tam totiž záběry přímo z místa, odkud se známe, což je chatová oblast Brňov. Celé se to natáčelo přímo tam a je to prostříhané se záběry právě z léta 2005. Tedy z našich prvních začátků a setkání.” Prioritou pro Light & Love je v současné době příprava “plnohodnotné” desky a zahraniční koncerty: „Nedokážu přesně říct, jakým způsobem. Jen vím, že bychom naši hudbu chtěli dostat dál a jinam než jen do České republiky.”


Tento nadaný muzikant se během svého kapelního působení neomezoval jen na jeden hudební nástroj: „
V Insert Coins jsem začínal na bicí, v JSTN na elektrickou kytaru a v Light & Love hraju různě na akustickou kytaru, elektrickou kytaru a klávesy.” Fakt, že se na všechny nástroje naučil hrát, považuje za velkou výhodu při produkci. A to může skvěle uplatnit právě v současné kapele Light & Love: „Je to kompletní proces nahrávání, produkce a mixu. Vše probíhá v našem malém domácím sklepním studiu, které jsme si právě za dob první kapely vybudovali. Původně to měla být jen zkušebna…“

Další práce

Živím se díky bohu jen hudbou. Samotná kapela by mě ale asi zatím neuživila,“ krčí rameny a dodává, že jeho hlavním zdrojem obživy je hudební produkce. Mezi nejznámější jména, se kterými spolupracoval, patří Kryštof, Voxel, Adam Mišík nebo třeba Pavel Callta. Mezi další významné zdroje peněz patří také reklamní tvorba a stránka Audiojungle.net. „To je v podstatě audio banka, ale jde z ní poměrně pěkný a dá se říci, že i pasivní příjem.

Rock DJ (13.): Manaworld DJs ze 100°C

Pokud se Johny zrovna nevěnuje hudbě, což mu podle jeho slov zabírá 90% času, rád cestuje nebo se schází s přáteli. „A když si potřebuju odpočinout, tak rád prostě jen tak nějak jsem. Miluju poslouchat dobrou hudbu a jít se někam projít a jen tak pozorovat okolí. Když má člověk puštěnou tu správnou píseň, tak to dokáže být skvěle inspirativní. A protože většinou když dělám na něčem ve studiu, je to popovější, čili chytlavé vokály, sloka, refrén, sloka, refrén, refrén, což mě samozřejmě baví, tak si pustím v podstatě přesný opak. Miluju chillstep. Jsou to takové atmosferické písničky, povětšinou bez vokálu, dreamy a hodně prostoru. Taková hudba mi dává prostor a je pro mě hodně inspirativní.


Začátky

Johny se za klasického DJe nepovažuje. Mezi jeho dosavadní tvorbu patří dva remixy skladeb kapely Kryštof a to Srdcebeat a Otázky. „Byla to moje úplně první zkušenost s remixem. Je ale pravda, že už jsem dříve zkoušel tyhle tanečnější songy skládat, ale vždy jen do šuplíku. No a jednoho dne se u nás doma objevil Richard Krajčo…” vzpomíná. „Přijel tehdy kvůli nově vzniklé kapele Mirai, které jsem nahrál a zprodukoval dva singly. Richard se s klukama znal z jejich bývalé kapely Dolls In The Factory. No a tak jsme u nás ve studiu řešili hlavně jejich dva nové singly a nadcházející desku, ale pak po mě chtěl, jestli bych mu pustil něco dalšího, co jsem dělal, a já mu mimo jiné pustil jedem EDM song. Jemu se to líbilo a právě tam ho napadlo, že bych jim mohl udělat remix.”

I když jsou pro Johnyho Light & Love společně s prací producenta stále na prvním místě, přiznává, že se do budoucna další DJské tvorbě nebrání: „Hudbu miluju a nerad škatulkuju, takže vždycky rád vyzkouším něco nového a zábavného,” směje se.

NEJBLIŽŠÍ TERMÍNY S KAPELOU:
24. 10. Redhead Tour 2015, Kutná Hora
29. 10. Redhead Tour 2015, Ostrava
30. 10. Redhead Tour 2015, Český Těšín
31. 10. Redhead Tour 2015, Valašské Meziříčí
6. 11. Redhead Tour 2015, Čelákovice
7. 11. Redhead Tour 2015, Volyně
13. 11. Redhead Tour 2015, Kroměříž
14. 11. Redhead Tour 2015, Pacov
19. 11. Redhead Tour 2015, Praha
20. 11. Redhead Tour 2015, Dvůr Králové nad Labem
21. 11. Redhead Tour 2015, Sedlčany
27. 11. Redhead Tour 2015, Brno
28. 11. Redhead Tour 2015, Vysoké Mýto
3. 12. Redhead Tour 2015, Plzeň
4. 12. Redhead Tour 2015, Litvínov
5. 12. Redhead Tour 2015, Děčín
18. 12. Redhead Tour 2015, Krnov
19. 12. Redhead Tour 2015, Neratovice

Více na Facebooku


Příště
: Tuzex (Smrtislav, Vanessa)



text: Hedvika Pajerová

 

 

zavřít