BLOG: Pokáč - Vymlácený entry jsou nostalgickým vzpomínáním na neopakovatelnou dobu

Vydáno 26.11.2015 | autor: redakce

Pokáč byl dosud spíše mužem v pozadí - jako autor textů hojně spolupracoval s Voxelem, se kterým nahrál i pár společných skladeb. Nyní se ale rozhodl, že přišel čas na jeho vlastní písničky. A nový klip Vymlácený entry má úspěch - za pouhých 5 dní ho vidělo už 25 tisíc lidí. O jeho vzniku se nám rozepsal v blogu. 

BLOG: Pokáč - Vymlácený entry jsou nostalgickým vzpomínáním na neopakovatelnou dobu Pokáč v klipu Vymlácený entry

V záplavě písniček o tématech jako láska či vztahy, případně smutek z lásky či vztahů, mě napadlo, že by nebylo od věci přijít s textem o opravdu zásadním tématu, tedy počítačové hry v devadesátých letech. Tak jsem složil song Vymlácený entry, který je veselým a zároveň nostalgickým vzpomínáním na neopakovatelnou dobu. Dobu pekelného soustředění u Prince, dobu prvních setkání s virtuální brutalitou v Doomovi, dobu vymlácených entrů od rozběhů k ve finále stejně většinou neúspěšným pokusům o překonání rekordně vysoko umístěné laťky. Nebo mezerníků. To záleželo na každém. Já měl vždycky entry.

TOP 7 videoklipů týdne (62.)

Když byla nahrávka hotová (o produkci se postaral sám Honza Balcárek aka Johny Rainbow), začal jsem přemýšlet o klipu. Velmi intenzivně. Ale zas ne moc. Jakmile byl scénář hotový, sešel jsem se s režisérem Kubou Mahdalem. Nastínil jsem mu svůj scénář, on ho odmítl a nastínil mi svůj scénář, já ho odmítl a vnutil mu svůj scénář. A tak jsme se oba začali velmi těšit na natáčení.



Do klipu jsem chtěl obsadit co nejvíc svých přátel ze světa hudby. Protože jsem to tak cítil. A taky proto, abych nahnal views od jejich fanoušků, obviously. V klipu tedy kromě svítivě zažloutlého starého počítače září mimo jiné například Xindl X, Voxel, Light & Love, Thom Artway, Kateřina Marie Tichá či YouTuber Nejfake. A další, jejichž jména vám pravděpodobně nic neřeknou, ale zaslouží nemenší dík.

FOTOREPORT: Voxela poslalo publikum do háje, v La Loce hráli i Sebastian a Light & Love

Sešla se super parta. Fakt super. Snad to je na výsledku vidět. A jestli ne, tak si aspoň vychutnejte záběry z oldschoolových games. A jestli ani ty vás nebaví, tak už fakt nevím. Třeba máte radši něco o lásce. Nebo o vztazích.

Pokáč

zavřít