Ceny Anděl opanovala Lenny se čtyřmi triumfy. Dvakrát uspěl Thom Artway, do Síně slávy vstoupila Věra Špinarová

Vydáno 23.05.2017 | autor: redakce

Favorizovaná zpěvačka Lenny se stala královnou letošního ročníku Cen Anděl. Uspěla hned ve čtyřech kategoriích, proměnila tedy všechny své nominace. Dvěma okřídlenými soškami byl oceněn písničkář Thom Artway. Ceny se předávaly v komorním prostředí pražského Lucerna Music Baru. 

Ceny Anděl opanovala Lenny se čtyřmi triumfy. Dvakrát uspěl Thom Artway, do Síně slávy vstoupila Věra Špinarová Lenny získala hned čtyři Anděly

Lenny zvítězila i minulý týden v rámci žánrové kategorie Rock and Pop, s tímto malým andílkem tedy v letošních cenách Akademie uspěla hned pětkrát. Žádná její nominace nezůstala neproměněná, což ale vzhledm k nadšenému přijetí její debutové desky Hearts není překvapivé. 

CENY ANDĚL: Ovládne letošní ročník favoritka Lenny? Tipujeme vítěze jednotlivých kategorií

Kromě kategorie zpěvaček a alb Lenny bodovala i s hitem Hell.o., který jí přinesl trofej za nejlepší skladbu a videoklip roku. Úspěšný večer prožil i Thom Artway, který k ceně pro objev roku přidal rovnou i triumf mezi zpěváky. V nabité konkurenci skupin si pro cenu došli Jelen. Nejprodávanějším albem je deska 40 slavíků Karla Gotta a do Síně slávy vstoupila nedávno zesnulá Věra Špinarová

vložte odkaz, text nemažte

FOTOREPORT: Na Cenách Anděl kralovalo mládí, vyhráli Lenny, Thom Artway i Jelen

Vítězové hlavních kategorií během večera, který moderoval Libor Bouček, také vystoupili. Lenny se představila v duetu s Martou Kubišovou, skupinu Jelen doprovodila Debbi a Thom Artway zapěl s Tomášem Klusem. K vidění bylo i spojení Davida Kollera a Kata z Prago Union či závěrečná pocta Radimu Hladíkovi, který loni v prosinci zemřel. 

Výsledky Cen Anděl 2016:
Album roku: Lenny - Hearts
Skladba roku: Lenny - Hell.o
Videoklip roku: Lenny - Hell.o
Zpěvačka roku: Lenny
Zpěvák roku: Thom Artway
Skupina roku: Jelen
Objev roku: Thom Artway
Nejprodávanější deska: Karel Gott - 40 slavíků
Síň slávy: Věra Špinarová

Témata: Ceny Anděl, Lenny, Thom Artway, Jelen, Věra Špinarová, Karel Gott

zavřít