Do Prahy v listopadu přijede Jonny Lang, kytarista, který nahrál první album už v patnácti letech

Vydáno 31.05.2017 | autor: redakce

Na podzim tohoto roku přivítá pražský Lucerna Music Bar jednoho z nejlepších koncertních umělců a kytaristů své generace. Už 13. listopadu se zde představí zpěvák, kytarista a držitel Grammy Jonny Lang.

Do Prahy v listopadu přijede Jonny Lang, kytarista, který nahrál první album už v patnácti letech Do Prahy v listopadu přijede Jonny Lang, kytarista, který nahrál první album už v patnácti letech

Hudební život Jonnyho Langa je hlavně živé hraní. Více než 10 let strávil s nejslavnějšími kapelami a hudebníky současnosti. Vystupoval s The Rolling Stones, Aerosmith, B. B. Kingem, Jeffem Beckem, Stingem a s Buddy Guyem, se kterým koncertuje dodnes.

Na scéně působí již dvacet let, což by nebylo tak výjimečné, kdyby mu nebylo pouhých 36 let. Jonny Lang vydal své první, platinou oceněné album již ve svých patnácti letech, tedy ve věku, kdy většina lidí s hudbou teprve začíná. Jeho prvotina Lie to Me ukázala talent, kterým se mnoho hudebníků hrajících blues koncem devadesátých let chlubit nemohlo.

vložte odkaz, text nemažte

Lang pochází ze Severní Dakoty, vyrůstal na farmě v blízkosti města Casselton. Když mu bylo 12 let, vzal ho otec na koncert Bad Medicine Blues Band a tam to vše začalo. Ve třinácti dostal svou první kytaru a začal se na ní učit hrát. O dva roky později si ho v Minneapolis všimli lovci talentů z hudebního vydavatelství A&M Records a najednou se stal jedním z řady výjimečných mladých bluesových umělců spolu s Kenny Wayne Shepherdem nebo Derekem Trucksem.



Na svém kontě má šest studiových alb, první z roku 1995 s názvem Smokin' vydal se svou kapelou sám. Poté všechna další bodovala v americké prodejní hitparádě Billboard. 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Goout.

Témata: Jonny Lang, kytara, koncerty

zavřít