Nové desky: Linkin Park přicházejí s popem, Rammstein se živákem z Paříže, Michal Hrůza je Sám se sebou

Vydáno 15.05.2017 | autor: redakce

Ani druhá polovina května nepolevuje co do počtu očekávaných albových novinek. Dříve divocí Linkin Park se pokusí zaujmout rádiovým popem, Rammstein vydávají svůj živák z Paříže a The Kooks představují výběrovku. Všechny zmíněné kapely shodou okolností čeká v blízké době koncert v Praze. Z domácí scény se o slovo hlásí Michal Hrůza a Pokáč

Nové desky: Linkin Park přicházejí s popem, Rammstein se živákem z Paříže, Michal Hrůza je Sám se sebou Linkin Park odklonem k popu rozdělili fanoušky do dvou táborů

Linkin Park - One More Light

Nové album Linkin Park vyvolalo rozruch už dlouho před jeho vydáním. Kapela se totiž netají tím, že šla vstříc střednímu proudu. Všechny dosavadní singly naznačovaly, že novinka One More Light bude čistě popová. Album nahrávali Linkin Park od listopadu 2015 až do letošního jara, bude obsahovat deset písniček. Krátce po vydání One More Light přijedou "Linkini" do Prahy, když vystoupí jako hlavní hvězdy Aerodrome festivalu. V Letňanech je 11. června doprovodí třeba Simple Plan, Enter Shikari nebo Royal Republic.

Nové desky: Paramore zvou na Rock for People, LP na Colours, Harry Styles má první sólovku

Rammstein - Paris

Poté, co nedávno Rammstein s velkým úspěchem v kinech uvedli svůj koncertní film Paris v šestačtyřiceti zemích po celém světě, vydávají záznam i na DVD, Blu-Ray, CD a vinylu. Příslušné turné k výběrovému albu Made In Germany 1995 - 2011, na které se kapela vydala v listopadu 2011, bylo jejím doposud největším projektem. Čítalo 78 koncertů v Evropě a 21 v Severní Americe a skupina si na něj odvezla i nákladnou pódiovou konstrukci z oceli. Rammstein uvidíme koncem května hned dvakrát v Praze, vystoupí 28. a 29. 5. v Eden aréně.

Nové desky: Chinaski nepláčou, Divokej Bill se valí jako Tsunami a Debbi nahrávala s Dušanem Neuwerthem

 

Michal Hrůza - Sám se sebou

V období před vznikem nové desky trávil Michal Hrůza mnoho času v izolaci, aby se ujistil, že jde po té správné cestě. Proto také novinku pojmenoval Sám se sebou. Album obsahuje i tři filmové písničky - již dobře známý rádiový hit Pro Emu, dále song Padesátka a také nejnovější Sázavu. Hostem na desce je zpěvačka Olga Königová, známá ze skupiny Obří broskev nebo aktuálně ze svého projektu ille. Již 20. května vyráží Hrůza se svou kapelou na miniturné po čtyřech českých zámcích, vše vypukne na Sychrově za doprovodu hostů, jako jsou Anna K., Tata Bojs, Mňága a Žďorp, Thom Artway nebo Naděje.

vložte odkaz, text nemažte

Pokáč - Vlasy

Vlasy jsou sice prvním albem písničkáře Pokáče vydaným pod velkým labelem, spíš než o sbírku novinek jde ale o jeho best of. Z osmnácti písniček totiž jen jednu jedinou dosud nikde neprezentovat. Ostatní představil buď jako singly, nebo alespoň prostřednictvím svého YouTube kanálu či na koncertech. Ještě před pár lety byl znám hlavně jako textař Voxela, v roce 2015 ale vydal videoklip Vymlácený entry, který má dnes již přes milion a půl zhlédnutí. Tato písnička je na desce hned ve dvou verzích.

 

The Kooks - The Best Of... So Far

Po čtyřech řadovkách usoudili The Kooks, že je čas na výběrovku toho nejlepšího. Jejich kompilace se jmenuje The Best Of... So Far a nabídne celkem 18 songů, včetně dvou novinek Be Who You Are a Broken Vow. The Kooks jsou ovlivnění mixem britské invaze, Mersey beatu a post-punku, sami sebe označují jako popovou kapelu, škatulkováni jsou jako indie pop-rock, jejich záběr je však daleko širší. O tom se kapela pokusí přesvědčit i české fanoušky, 26. května zahraje v pražské Malé sportovní hale.

 


Dále vychází:

  • Papa Roach - Crooked Teeth
  • Dead Daisies - Loud & Louder
  • Mike + The Mechanics - The Singles 1985 - 2014
  • George Michael - Listen Without Prejudice Vol. 1 (25th Anniversary Edition)
  • Tomáš Pastrňák - Kousky
 

Témata: nové desky, Linkin Park, Rammstein, Michal Hrůza, Pokáč, The Kooks

zavřít