Paul Anka pražský koncert definitivně zrušil. Není tu prý bezpečno

Vydáno 05.02.2016 | autor: redakce

Kanadský zpěvák Paul Anka není spokojen s bezpečnostní situací v Evropě, a tak na turné po starém kontinentě nevyrazí. O koncert proto přijdou i fanoušci v Praze. Anka měl původně v Kongresovém centru vystoupit 3. února, poté koncert přeložil a nyní úplně zrušil. 

Paul Anka pražský koncert definitivně zrušil. Není tu prý bezpečno Paul Anka zarmoutil české fanoušky

"Přístup Paula Anky nás velice zklamal. Je nám opravdu líto, že pan Anka zarmoutil tisíce svých fanoušků ve všech třech zemích, rovněž i toho, že poškodil partnery koncertu," uvedla ředitelka marketingu pořádající společnosti JVS Group Lucie Nouzová.

TOP 30 koncertů roku 2016: Přijedou Muse, Black Sabbath, Rihanna, Cure, Justin Bieber, Iron Maiden i AC/DC

Paul Anka patří k legendám kanadské hudební scény. Českým posluchačům určitě není třeba představovat hit Diana, který později s českým textem Zdeňka Borovce přezpíval Milan Chladil. Anka ho nahrál už v patnácti letech. Během své kariéry spolupracoval s lidmi jako Frank Sinatra, Buddy Holly, Frankie Lyman nebo Chuck Berry.

74letý Kanaďan je také uznávaným textařem, skladatelem a autorem mnoha světových hitů. Například nejslavnější Sinatrova píseň My Way náleží právě jemu, stejně jako hit Toma Jonese Shes A Lady. S Michaelem Jacksonem napsal skaldbu This Is It, která dala jméno Jacksonově již neuskutečnému turné. Stál i za startem kariéry Michaela Bublého, kterému v roce 2003 koprodukoval album.

tz, jm

zavřít