Zrní a Korben Dallas zahájí společné turné v Brně

Vydáno 18.11.2015 | autor: redakce

Dvě indie popové kapely spojily síly, aby představily svůj repertoár Čechům i Slovákům. Zrní a Korben Dallas navazují na úspěšnou spolupráci z minulého roku, čeští fanoušci je letos společně uvidí pětkrát. Turné začne 18. listopadu v Brně. 

Zrní a Korben Dallas zahájí společné turné v Brně Zrní vyrazí na turné se slovenskými kolegy Korben Dallas

V létě se oběma kapelám dostalo stejné pocty, a to na nejprestižnějším festivalu ve své zemi, kdy odehráli koncert v doprovodu symfonického orchestru. Zrní vystoupili na hlavním pódiu festivalu Colours of Ostrava s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Korben Dallas zahráli na festivalu Bažant Pohoda spolu se Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu. Nyní se navracejí zpátky do klubů.

Zrní interview: Jamujeme, nahráváme, posloucháme, obrábíme

V říjnu odehráli pět velmi úspěšných společných koncertů na Slovensku a v listopadu a v prosinci tentýž počet proběhne v Česku. Koncerty si v obou zemích vyzkoušeli v loňském roce, kdy vyprodali kluby a uspokojili tisíce fanoušků. "Minulý rok jsme zjistili, že si všichni lidsky sedíme a i vidění světa máme velmi podobné," říká manažer Zrní Tomáš Paleta. "Kromě toho, spolupráce má pro obě skupiny vynikající efekt. V Česku jsou hvězdami spíše Zrní a představují tak Korben Dallas českému publiku. A na Slovensku je to zas přesně naopak." Kapely uvidíte a uslyšíte v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Ostravě a posledním vystoupením tohoto roku bude speciální vánoční koncert v pražském Lucerna Music Baru.

VIDEO: Korben Dallas a Aneta Langerová sní společný Sen

Zrní kromě toho vydávají svůj první živák, který pokřtí právě na koncertě v Lucerna Music Baru. Korben Dallas nedávno vydali symfonické album Kam ideme, které obsahuje písně skupiny v aranžmá s orchestrem i dvě nové písně včetně duetu Sen s Anetou Langerovou.

Termíny společného turné Zrní a Korben Dallas:
18. 11. Brno, Sono
19. 11. Pardubice, Žlutý pes
20. 11. České Budějovice, Café Klub Slávie
4. 12. Ostrava, Cooltour
15. 12. Praha, Lucerna Music Bar, vánoční speciál

tz, jm, foto: Aleš Foff

zavřít