Korben Dallas představí nové album Pohyb! v pražském Rock Café

Vydáno 04.04.2024 | autor: iREPORT

„Naše skupina je jako kolo - funguje to, když jsme v pohybu,“ říká zpěvák a kytarista Juraj Benetin o filozofii kapely Korben Dallas. Ta v únoru vydala již své deváté studiové album s názvem Pohyb!, které  už 5. dubna představí v Rock Café také pražským fanouškům.

Korben Dallas představí nové album Pohyb! v pražském Rock Café Korben Dallas představí nové album Pohyb! v pražském Rock Café

Nahrávka přichází přesně dva roky po albu Deti rýb a jen několik měsíců po LP Nekonečně, které mapovalo mnohaletou spolupráci Korben Dallas s Anetou Langerovou. „Na žádném jiném našem albu nenajdete tolik písniček, které vás nutí se hýbat,“ říká baskytarista a textař Lukáš Fila. „A hýbeme se i my jako skupina – všichni jsme tentokrát byli mnohem více zapojeni do tvorby hudby i textů, máme první písničku, kterou nezpívá Juro, a nakonec je to i první album, na kterém se nepodílel Ľuboslav Petruška.“

ROZHOVOR | Korben Dallas: Požitek z hudby je nakonec vždy mystický

Producentem desky byl frontman skupiny Le Payaco Tomáš Sloboda, se kterým Korben Dallas spolupracují již od roku 2021. „Je to živé album bez postprodukčních editací. Kluci na něm naplno ukázali, v jaké jsou výborné muzikantské kondici. Proto jsme ho nahrávali na pás. Byla by škoda nezachytit autentický zvuk kapely v té nejvyšší kvalitě,“ říká. Toto album je jiné v tom, že je zvukově velmi bohaté i přesto, že je v písničkách použito jen pár nástrojů,“ dodává Sloboda.

Všech dvanáct písniček skupina nahrála v průběhu roku 2023 ve studiu Birdland v Považské Teplé, zvukovým mistrem byl Miloš Rojko ml. Prvním singlem z alba byla písnička Vyčítáš, ke které natočil klip Braňo Špaček.

S deskou vyráží Korben Dallas také na turné, mezi zastávkami nebude chybět ani Praha. Do českého hlavního města zavítá toto slovenské trio už v pátek 5. dubna, kdy se představí přímo v srdci metropole – v Rock Café na Národní třídě.

TZ, foto: Laci Strike
Témata: Korben Dallas, Pohyb!, Rock Café

zavřít