Zahynula hudebnice Andrea Meyer, stala se obětí norského lukostřelce

Vydáno 20.10.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Německá hudebnice Andrea Meyer zemřela rukou lukostřelce, který v norském Kongsbergu zabil celkem pět lidí a další zranil. Působila v projektech Hagalaz’ Runedance, Nebelhexë nebo Aghats, hostovala na albech kapel Cradle Of Filth nebo Satyricon. Bylo jí 52 let.

Zahynula hudebnice Andrea Meyer, stala se obětí norského lukostřelce Zahynula hudebnice Andrea Meyer, stala se obětí norského lukostřelce

Black metalová zpěvačka Andrea Meyer zemřela 13. října po útoku norského lukostřelce v Kongsbergu ve věku 52 let. Zůstala po ní dcera Alva, kterou měla s exmanželem Tomasem Haugenem, frontmanem Emperor.

Cradle of Filth a Moonspell ničili fanouškům v Bratislavě ušní bubínky

Andrea Haugen Meyer byla známá i svými folkovými a ambientními projekty Andrea Nebel nebo Hagalaz’ Runedance, spolupracovala ale také s předními metalovými kapelami Cradle Of Filth a Satyricon. Kromě hudby se věnovala herectví, byla modelkou, psala knihy a také scénáře především k hororovým filmům.

„V našich začátcích tancovala na našich koncertech a předsedala našim rituálům,“ napsali na Instagram zástupci Cradle of Filth, kteří zároveň rodině muzikantky vyjádřili upřímnou soustrast. Přidali se k nim také Kristoffer Rygg z Ulver, Mortiis neo skupina Ordo Rosarius Equilibrio, která úmrtí Meyer označila za nesmyslné a předčasné.

Podle Associated Press byl útočníkem sedmatřicetiletý Dán Espen Anderson Braathen. Incident započal v supermarketu, poté se vydal do ulic a střílel lukem a šípem na lidí procházející kolem. Kromě Meyer má jeho útok další čtyři oběti.

red, foto: FB Cradle of Filth
Témata: Andrea Meyer, smrt, lukostřelec, Cradle of Filth

zavřít