Krucipüsk

Vydáno 24.04.2012 | autor: Martin Hanáček

Krucipüsk Krucipüsk

Kapela se řadí mezi stálice české klubové scény, hrající metal, thrash metal a hardcore. Působí ve složení Tomáš Hajíček, Vojtěch Douda, Jaroslav Gabriel a Jiří Zika.

Její počátek se datuje od roku 1991 v Liberci tak, že leadr Tomáš Hajíček ze skupiny Hubert Macháně přechází do thrash-metalové kapely Veteš. Po měsíci zkoušení přichází do skupiny Petr Paulus a několik dalších měsíců na to vydává kapela debut s názvem Ratata u firmy Monitor.

Roku 1993 se skupina dostává do širšího povědomí díky turné s kapelami Debustrol a Kabát. O tři roky později nahrávají Krucipüsk druhé album s názvem Cirkus dneska nebude. K této desce jezdí kapela velké letní festivaly.

Frontman Tomáš Hajíček pozměňuje sestavu a kapela nahrává další dlouhohrající CD – to nese název Bigada bigada baby a vychází v roce 1998 u firmy Popron.

Skupina vydala nad desítku dlouhohrajících alb a vydobyla si své čestné místo na klubové scéně, ale i na letních festivalech.

 

Diskografie

Ratata (1993)
Cirkus dneska nebude (1996)
Bigada Bigada Baby (1998)
~4~ (2001)
10 YEARS (2002)
Druide! (2004)
Ahoj (2007)
Amen (2009)
Rodinnej diktát (2012)
Boombay (2013)
Tintili-Vantili (2015)
Sine Amore Nihil' (2017)

zavřít