Disclosure

Vydáno 08.01.2014 | autor: Marta Šindlauerová

Disclosure Disclosure

Disclosure je elektronické duo z Reigate v hrabství Surrey, které tvoří bratři Howard (narozen 11. 5. 1994) a Guy (narozen 25. 5. 1991) Lawrencovi.

Sourozenci pochází z hudebně založené rodiny, jejich otec hrál v mnoha rockových kapelách (poté se stal aukcionářem) a matka byla velmi všestranná: zpívala ve skupinách, pracovala jako studiová zpěvačka, nazpívala množství znělek a svým vokálem také bavila britské vojáky. Proto nebylo divu, že Guy začal hrát na bicí už ve třech letech a Howard od osmi let brnkal na baskytaru. Oba se také průběžně učili na kytaru a klavír a s oblibou zpívali. Hudbě se velice aktivně věnovali i během středoškolských studií. Jejich hudební vkusy se také velmi rychle měnily, v pubertě posluchal Howard především funk a soul, zatímco Guy miloval hip hop, dubstep a také klasickou hudbu.
 
Zcela vážně se bratři začali muzice věnovat, když se vrhli do předělávání songů, které slyšeli v otcově aukčním domě, do elektronicko-housového kabátu s popovou strukturou a výsledky nahrávali na Myspace. To jim překvapivě vyneslo malou smlouvu s labelem, díky které mohli začít živě vystupovat a předskakování málo známým interpretům. jejich první singl pak vyšel v létě 2010 Offline Dexterity, což jim vyneslo mnohem lukrativnější nahrávací smlouvu, se kterou pak následně vydali další singl Carnival/I Love... That You Know. Skutečný úspěch jim pak vynesl singl Tenderly/Flow, který se nakonec stal součástí EP The Face, na němž lze nalézt také velmi populární remix na song od Jessie Ware Running. To se dá považovat za počátek velkého úspěchu Disclosure, jenž pokračoval i s vydáním singlů Latch (se Samem Smithem), White Noise (s AlunaGeorge) a You & Me (s Elizou Doolittle).
 
Debutového alba Settle se svět dočkal v roce 2013 a setkalo se s pozitivním kritickým ohlasem i dobrými prodeji, což vyústilo v nominaci na Grammy za nejlepší taneční album. Podobně si vedla i druhá studiovka Caracal (2015), na které se mezi hosty objevuje třeba Lorde, The Weeknd, Kwabs nebo Miguel a z tohoto počinu pochází hitovky Omen, Holding On nebo Jaded. Také si vysloužilo opětovnou nominaci na zlatý gramofonek v kategorii Best Dance Album.
V roce 2016 navštívila skupina Prahu, o jejich skvělém vystoupení jsme psali zde.
 
Diskografie:
Settle (2013)
Caracal (2015)

Další články interpreta

zavřít