The Neighbourhood

Vydáno 03.03.1996 | autor: Dominik Pavliš

The Neighbourhood The Neighbourhood

Alternativní rocková kapela The Neighbourhood, někdy zkráceně NBHD, vznikla v Kalifornii roku 2011 a hraje ve složení – zpěvák Jess Rutherford, kytarista Jeremy Freedman, druhý kytarista Zach Abels, baskytarista Mikey Margott a bubeník Brandon Fried. Po dvouch EP ,I’am Sorry... a Thank You, vydala kapela roku 2013 svou debutovou desku I Love You.

Členové kapely dali na svého manažera a při výběru názvu skupiny vybrali britské hláskování slova „sousedství“, čili „neighbourhood, namísto amerického hláskování, ve kterém se slovíčko píše jako „neighborhood“. Na počátku roku 2012 vydala skupina skladbu Female Robbery a také jejich nejslavnější hit Sweather Weather. Z EP I’am Sorry... se výjimaly písně Let It Go a Little Death. Deska I Love You. po jejím vydání začala lámat všechny žebříčky hitparád. Kupříkladu magazíny Billboard a Rolling Stone popsali album jako náladové a atmosférické.

Po vydání desky I Love You. si kapela zahrála na slavném festivalu Coachella 2013. Jako předkapelu si je přizvali například Imagine Dragons.

O rok později vyšel mixtape s podivuhodným názvem #000000 & #FFFFFF a v roce 2015 pak druhá dlouhohrající deska Wiped Out!. Následně po třech letech (rok 2018) skupina vypustila třetí studiové album Hard To Imagine The Neighbourdhood Ever Changing, na kterém featují rappeři jako Nipsey Hussle, Denzel Curry nebo legendární Ghostface KillahWu-Tang Clan.

 

Diskografie:

I'am Sorry... EP (2012)
Thank You EP (2012)
I Love You (2013)
#000000 & #FFFFFF mixtape (2014)
Wiped Out! (2015)
Hard To Imagine The Neighbourhood Ever Changing (2018)

Další články interpreta

NEJČTENĚJŠÍ

zavřít