The Prostitutes

Vydáno 02.06.1996 | autor: Dominik Pavliš

The Prostitutes The Prostitutes

The Prostitutes se řadili mezi stálice české klubové scény. Žánrově by se dali zařadit do indie-rocku a jejich vznik se datuje na podzim roku 2004.

V dubnu následujícího roku nahráli své první EP obsahující skladby Look into my Eyes, She's a Monster, She's a ProstituteSunshine. Jejich debutová dlouhohrající deska nesla název Get Me Out of Here a jednalo se o jeden z nejvýznamnějších počinů roku na domácí hudební scéně. Skupina si na něj právem vysloužila několik nominací – od Óčka – objev roku, rocková kapela roku a klip roku a časopisu Filter – kapela roku.

V listopadu, teprve po 2 letech působení, vyjeli na kratší turné po Španělsku, kde koncertovali s místní kapelou CatPeople. Koncem roku přijali na post baskytaristy Šmityho.

Druhé studiové album neslo název Hometown Zombies a vyšlo 3. března 2009. Od kritiků obdrželo povětšinou pozitivní recenze. Skladba Leave It Like It Is s hostující La Petite Sonjou byla nasazena do několika hitparád a nezávislých rádií. Na konci roku 2009 nahradil Šmityho Adam Piaf.

Zajímavostí je, že třetí desku Deaf to the Call produkoval světoznámý hudebník Martin Glover (baskytarista Killing Joke) a čtvrtou řadovou desku Zum Passer The Prostitutes vydali na podzim 2015. Ta byla, bohužel, poslední. V listopadu roku 2017 kapela ukončila svou činnost.

 

Diskografie

The Prostitutes EP (2005)
Get Me Out of Here (2006)
Hometown Zombies (2009)
Leave It Like It Is (2009)
One Two Three Four (live) (2011)
Deaf to the Call (2012)
Zum Passer (2016)

Další články interpreta

zavřít