Alison Wonderland vystoupí poprvé v pražské Roxy. Láká na živelný projev i něžný hlas

Vydáno 25.07.2018 | autor: redakce

Do Prahy se poprvé chystá australská zpěvačka, producentka a DJka Alison Wonderland. Drobná slečna s muzikantskými kořeny, které nedělá problém vzít do ruky violoncello nebo baskytaru, se však nakonec vzhlédla v produkci elektronické hudby. Odměnou jí nyní budiž mnohatisícové davy, které navštěvují její vystoupení po celém světě a zbožňují její drsný future bass-trap s něžným vokálem. V Roxy vystoupí 26. července. 

Alison Wonderland vystoupí poprvé v pražské Roxy. Láká na živelný projev i něžný hlas Alison Wonderland vystoupí poprvé v pražské Roxy. Láká na živelný projev i něžný hlas

Rok 2015 se stal pro Alison velmi úspěšným poté, co její debutové album Run vyletělo na první příčku US Billboard Electronic Chart. V tom samém roce poprvé zahrála na dvou největších amerických festivalech Coachella a Electric Daisy Carnival. K tomu nutno ještě přičíst úspěšné evropské turné a rozsáhlé australské Warehouse tour, které bylo kompletně vyprodané.

The Glitch Mob chystají do pražské Roxy vydatnou audiovizuální show

Rok 2016 byl však ještě úspěšnější. Proběhlo vyprodané americké turné s třiceti zastávkami, včetně New Yorku, Miami a Chicaga, a v rámci EDC se ten rok stala historicky první ženou DJkou, která vystoupila na hlavní scéně tohoto prestižního festivalu.

Album Run je velmi osobité a má široký stylový záběr - od elektroniky, future beats, trapu a dancehallu až po klasickou hudbu a pop. Alison do něj promítla zkušenosti ze svého pobytu v Los Angeles a vyjadřuje na něm pocity z lidí, se kterými se setkala, lásky, úzkosti a zkušenosti z hudební branže.

Letos přišla s novým albem Awake, které sklízí obrovské úspěchy po celém světě. První dva singly, Easy a Church, boří hitparády hned od svého vydání.

Její neskutečně živelný projev jí letos přinesl například vystoupení na hlavní scéně nejúspěšnějšího evropského festivalu - belgického Tomorrowlandu. Těsně před tím se ale zastaví v Praze, aby nám předvedla své umění naživo. Stane se tak ve čtvrtek 26. července v klubu Roxy, kde ji doplní Dj NobodyListen a dvojice DJs Vinfield a DE.

tz, mk

Témata: Alison Wonderland, Roxy, bass, trap

zavřít