Americký rapper Rittz zavítá poprvé do Česka, odstartuje hiphopovou sezónu v Rock Café

Vydáno 06.09.2018 | autor: Markéta Koloničná

Pražské Rock Café si na letošní podzim a zimu připravilo silný program plný hip hopu. 18. září zde poprvé zazáří vycházející hvězda z jižní části USA – rapper Rittz, který vyrostl na předměstí Atlanty mezi golfovými hřišti, vilovými čtvrtěmi a chudými oblastmi ovládanými gangy. 

Americký rapper Rittz zavítá poprvé do Česka, odstartuje hiphopovou sezónu v Rock Café Americký rapper Rittz zavítá poprvé do Česka, odstartuje hiphopovou sezónu v Rock Café

Všimnout jste si jej mohli už kolem roku 2012, kdy hodně spolupracoval s celosvětově známým rapperem Yelawolf. Následně se upsal pod legendární indie label Strange Music a vydal své průlomové album Next To Nothing. A kariéra odstartovala. Dnes má Rittz na kontě další dvě alba - Top Of The Line a Last Call. Právě druhé zmiňované album sbírá úspěchy napříč kontinenty a bylo velice pozitivně přijato i v řadách kritiků.

The BellRays představili pražskému publiku v Rock Café směs soulu, rocku i punku

 

Rittz nabízí pestrou směs hudebních nálad a nebojí se ani zpívaných pasáží. Jeho texty opisují život jeho okolí, od gangových konfliktů, až po život běžného pracujícího lidu, mezi který Rittz ještě pořád patří. Co však zaujme nejvíc, je jeho technika rapu. Rittz je totiž schopen nasadit tempo, které udrží málokterý rapper. Rychlé střídání frázování, složité schémata rýmů a skvělá rytmika, to vše dělá z Rittze velice zajímavý artikl, který vám Rock Café přiveze přímo pod nos již 18. září. Přijďte ochutnat kousek Strange Music přímo v srdci Prahy. Hostem koncertu bude nadějná pražská krev Johny Boss, o DJ warm up se postará Ill Rick. Více informací najdete zde.

Témata: Rittz, Rock Café, hip hop, rap

zavřít